Veronicess komentáře u knih
Sabaa Tahir je jedna z mojich naj spisovateliek. Svet, postavy a príbehy ktoré dokáže svojím písaním vytvoriť sú neskutočne úžasné. Toto pokračovanie bolo naozaj veľmi dobre spravené. Celý čas mi neprestávalo búchať srdce. Už sa nemôžem dočkať ďalšej knihy.
Ja neviem, táto kniha asi nebola pre mňa to pravé orechové a moc ma nebavila. Ale musím uznať že príbeh bol skvelý, originálny a mal niečo do seba.
Kniha bola plná napätia a akcie, rozhodne som sa nenudila. Páčilo sa mi že som sa zábavnou formou dozvedela o egyptskej mytológii. Myslím ale, že to bolo jedno z tých slabších diel pána Riordana a že má aj oveľa lepšie.
Toto bola zaujímavá kniha plná Griší, priateľstva, lásky a zachraňovania sveta. Teda, pokusu o to, ale aj to sa počíta. Bola tiež o vojne, politike a túžbe po moci. Hlavná hrdinka bola sympatická, rýchlo som sa s ňou stotožnila a prišlo mi že jej rozumiem. (Trošku mi síce vadil spôsob, akým sa vlastne tou Grišou stala, prišlo mi že sa to točilo všetko okolo príťažlivosti k mužom.) A hlavne je to kniha o odvahe v situáciách, keď sa na to vôbec necítiš. A o konaní dobra, aj keď ta to stojí veľa. To sú podľa mňa moc pekné myšlienky.
V porovnaní s Šest vran je to sto a jedno, a bohužiaľ pre Grišu je to to jedno, pre Šest vran sto. Ale aspoň je krásne vidieť ako autorka neuveriteľne dospela a zlepšila sa. Aj to treba.
Mne osobne sa kniha páčila, bavila ma a tešila som sa na ďalšie pokračovanie.
Toto bola tak krásna rozprávka. S úžasnou ženskou hrdinkou a silným príbehom o láske. Vlastne, bola tu celá kopa úžasných ženských hrdiniek. Naozaj by som chcela aby sa všetky stali moje najlepšie kamarátky. Hneď.
Táto verzia príbehu o Aladinovi sa mi naozaj páčila. Bola som unesená svetom ktorý Jessica Khoury vytvorila a nechcela som z neho odísť. Bolo to čarovné a výnimočné.