Veronicius komentáře u knih
Psí poslání je kniha, která chytne za srdce každého, kdo miluje psy. Mnoho ohlasů na tuto knihu je negativních, kvůli jednoduché, až téměř dětské formě, kterou je kniha psána, a tak některé čtenáře plně neuspokojuje náročnost textu. Podle mě se právě v tomhle skrývá naprostá genialita a promyšlenost, protože příběh je vyprávěn z pohledu psa. Nejde tudíž o nevzdělanost autora či jeho nízkou slovní zásobu, neschopnost tvořit souvětí přes celý odstavec. Právě naopak je to smysl pro detail. Jedná-li se o pohled psa, nemůžete očekávat, že pes bude přemýšlet a pracovat s odbornými výrazy, tvořit rozsáhlá květnatá souvětí, nebo že bude umět pojmenovat všechny věci, které jsou pro nás běžné, ale on se s nimi setkává poprvé. To by vůbec nebylo věrohodné čtení. Proto naprosto chválím autora, že to dokázal takhle podat a dbal na detaily, a přitom stvořil úžasný příběh, který předčil má očekávání. Vřele DOPORUČUJI!!!!
Zajímavý příběh, řekla bych něco mezi Hunger games a Labyrintem. Bavilo mě, že je kniha vyprávěna z pohledu dvou lidí, kteří se pravidelně střídali, takže máte neustálý přehled, co se kde děje. Nejprve běží 2 samostatné dějové linie, které se později spojí a ucelí. Kniha má rychlý spád, je čtivá. Chybí mi hlubší prokreslení postav.
Skvělá kniha pro někoho, kdo se potřebuje dozvědět více informací o koupacích jezírkách. Napsáno čtivou formou, učení jde samo. Je poznat, že knihu psal někdo, kdo problematice rozumí a zná praxi. Mně pomohla při studiu VŠ. Spousta obrázků a nákresů pro lepší pochopení. Doporučuji!
Děj je takový jednodušší, nezdá se mi to moc promyšlené. Stejně tak charakter hlavní hrdinky je spíše jednodušší než propracovanější. Příběh zněl velmi slibně a námět se dle mého názoru dal určitě daleko lépe zpracovat. Autorka z toho rozhodně nevyždímala ten potenciál, který tento námět skýtal. Uvítala bych propracovanější charaktery postav. Hlavní hrdinka je slabá, nedokáže se o sebe postarat, předvídatelná. Děj je až moc přeslazený, hlavně na konci. Celý svět závisí na lásce? Vážně? Jako by nešel udělat napínavější a lepší konec...
Začátek knihy nebyl nic moc, nudně se táhl a popravdě řečeno jsem začínala litovat koupi. Ale poté se děj rozjel na plné obrátky a já se nemohla odtrhnout.