Veronika33 Veronika33 komentáře u knih

Navždy tvoj Navždy tvoj Daniel Glattauer

Tak toto mi vyložene nesadlo aj keď kniha má necelých 160 strán, príbeh sa vliekol a bol taký nemastný neslaný. Posledných 10 strán pripúšťam trocha akcie bolo, ale aj to bolo nedotiahnuté. Celá kniha pôsobí nesúrodo. Podobnú tému som čítal aj v knihe "Kniha o tebe" a ani tá ma nezaujala. Repete sa teda konať nebude.

07.10.2018 2 z 5

Šmírák Šmírák Charlotte Link

Kniha bola dobre napísaná, ale podľa názvu som si predstavovala, že bude trošku inak zameraná. Od autorky som už čítala aj lepšie diela. Taký lepší priemer, možno ju skúsim prečítať ešte raz a bez predsudkov.

18.09.2018 3 z 5

Metro 2035 Metro 2035 Dmitry Glukhovsky

Táto časť bola najlepšia, ale stále žiadna pecka, ktorú by som nedokázala odložiť z rúk. Arťom mi čiastočne liezol na nervy, vždy to pohnojil najviac ako mohol. Tak ako aj v prvej časti aj v tejto ma najviac bavili pasáže, ktoré sa odohrávali na povrchu. Ako celok séria bola skôr priemerná a myslím, že viackrát ju čítať nebudem.

18.09.2018 3 z 5

Všechna pravda, co je ve mně Všechna pravda, co je ve mně Julie Berry

Keďže som nečítala anotáciu (zaujal ma názov a obálka knihy) bolo pre mňa veľké prekvapenie o čom táto kniha je. Zo začiatku som sa veľmi zle orientovala v deji, keďže autorka preskakuje v deji a v postavách, ktoré však neboli nejako zvlášť predstavené, no bola som totál zmätená. Postupne som sa zorientovala, ale kniha ma veľmi nenadchla. Na jedno prečítanie OK, viackrát už asi nie.

24.07.2018 3 z 5

Opičí tlapka Opičí tlapka Tomáš Korbař

Joj..tak toto nevyšlo. Totálna nuda. Poviedku opičí tlapka som čítala kedysi v detstve a vtedy ma zobrala o mnoho viac. Možno človek, ktorý nečíta veľmi hororovo ladenú literatúru, si to užije viac, pre mňa však slabota.

24.07.2018 2 z 5

Posvátné lži Minnow Blyové Posvátné lži Minnow Blyové Stephanie Oakes

Zo začiatku som sa v postavách a deji strácala, ale potom čo som sa zorientovala, kniha plynula jedna radosť. Veľmi pútavý a zaujímavý námet. Striedanie deju ma bavilo. Super kniha, odporúčam.

04.07.2018 5 z 5

Jeden z nás lže Jeden z nás lže Karen M. McManus

Kniha sa mi neskutočne dobre čítala, bola pútavá, prekvapujúca, dobrý príbeh. Určite si ju ešte niekedy prečítam.

24.05.2018 5 z 5

Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Od knihy som neočakávala nič prevratného, čakala som nenáročnú oddychovku, tak sa aj stalo, je však veľmi milo napísaná. Pútavý dej, ktorý ubieha jedna radosť. Už sa teším na ďalší diel. Odporúčam, ideálne na letnú dovolenku.

06.05.2018 5 z 5

Papírová města Papírová města John Green

Kniha bola pre mňa pútavejšia ako Na vine sú hviezdy, bohužiaľ však iba prvá polovica. Potom to bolo také nemastné neslané. Stále akosi nechápem ten ošiaľ okolo tohto spisovateľa. Určite mu dám ešte šancu a prečítam si jeho ďalšie diela.

06.05.2018 3 z 5

Smolný rok Smolný rok Joshilyn Jackson

Veľmi pútavá kniha, striedanie postáv, času príbehu veľmi pomohlo. Najlepšia kniha čo som po dlhej dobe čítala. Príbeh je veľmi dobré napísaný, zaujímavý. Knihu som nečítala posledný krát, nechápem ako sa mohla dostať táto kniha do levných kníh.

30.03.2018 5 z 5

P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Tak to to bola pre mňa čistá nuda, priznávam, že občas pobavila, ale celkovo som ju skôr pretrpela. Štýl "fejetony" asi nebude pre mňa, také nostalgicko-poetické a v podstate o ničom. Veľa vecí a situácií sa opakovala, čo tiež veľmi nepomohlo k väčšej pútavosti knihy. Ako jednotlivé fejetony v časopise O.K., ale ako kniha NIE. Musím však pochváliť ilustrácie, tie sú geniálne.

14.03.2018 3 z 5

Inferno Inferno Dan Brown

Toto bola najslabšia kniha od Dana Browna. Vôbec som sa nevedela začítať (aj napriek tomu, že som bola práve vtedy v Benátkach, atmosféra z knihy ma nevtiahla). Knihu som však prečítala, ale neužila si ju, sklamala ma.

28.01.2018 3 z 5

Eleanor & Park Eleanor & Park Rainbow Rowell

Kniha ma neskutočne bavila, aj keď je primárne určená mladším čitateľom. Postavy boli veľmi sympatické, príbeh som si užila na jeden záťah. Odporúčam!!!

08.12.2017 5 z 5

Prvých 100 Prvých 100 Kass Morgan

Kniha sa celkom dobre čítala, len zo začiatku som sa strácala v postavách. Dejovo to bolo poslabšie keďže akcia skoro žiadna, v podstate tam boli vykreslené osudy jednotlivých postav. Napriek tomu ma kniha bavila a teším sa na druhý diel.

08.12.2017 3 z 5

Final cut – Vrah z internetu Final cut – Vrah z internetu Veit Etzold

Kniha sa mi veľmi páčila, presne thriller aké mám rada, pútavý bez nudných hluchých miest. Odporúčam.

22.11.2017 5 z 5

Deník Ellen Rimbauerové - Dům v růžích Deník Ellen Rimbauerové - Dům v růžích Joyce Reardon (p)

Na knihu som sa neskutočne tešila, nalákal ma ňu film Dům v růžích, ktorý neskutočne zbožnujem. Zohnať knihu bola poriadna challange, nakoniec som ju zohnala nie práve najlacnejšie. Kniha však bola neskutočné sklamanie, veľmi nudne nezáživne písaná. Kniha je krátka, ale trvalo mi dlho než som ju skonala. Slabotka.

20.10.2017 2 z 5

Pytel kostí Pytel kostí Stephen King

Kniha bola super, ale príbehu by svedčilo zoškrtanie niektorých pasáží. Príbeh samotný sa mi páčil a veľmi ma bavil. Videla som aj sfilmovanie a musím povedať, že to je jedno z tých lepších filmových spracovaní Kingovho diela. Odporúčam.

03.10.2017 3 z 5

Kniha o tebe Kniha o tebe Claire Kendal

Táto kniha mi fakt nesadla, tak ako som sa na ňu neskutočne tešila, tak ma sklamala. Príbeh sa tiahol, veľa hluchých nudných miest, kniha ma fakt nebavila. Hlavná hrdinka bola prehnane paranoidná.

06.09.2017 2 z 5

Parazit Parazit Ruth Newman

Napriek tomu, že na začiatku som mala problém sa v knihe zorientovať (veľa postáv už na začiatku rozbehnutom deji) bola to fakt pútavo napísaná kniha. V príbehu bolo viacero zvratov, ktoré ma fakt prekvapili. Knihu som si fakt užila a preto plný počet bodov pri hodnotení. Veľmi odporúčam!!!

29.08.2017 5 z 5

PS: Miluju tě PS: Miluju tě Cecelia Ahern

Kniha je moja srdcovka. Prečítala som si ju kvôli filmu, ktorý patrí k mojím najobľúbenejším. Aj keď kniha nezaujala tak ako film (bohužiaľ) aj tak dávam plný počet bodov, čo už je to moja slabosť :). Odporúčam!!! (hlavne film :P).

10.08.2017 5 z 5