Veronika33 Veronika33 komentáře u knih

Vražedná léčba Vražedná léčba James Dashner

Totálny prepadák. Nedalo sa to plynule čítať, čítala som na etapy a bolo to utrpenie. Príbeh by aj mal potenciál, ale to spracovanie zlé. Som rada, že som to dočítala, ďalšiu knihu od autora si však odpustím.

23.06.2017 3 z 5

Bez srdce Bez srdce Chelsea Cain

Kniha bola veľmi pútavá a veľmi drastická. Táto kombinácia zaručuje, že knihu nepustíte z ruky skôr ako ju dočítate. Zvrátený "vzťah" Archieho a Gretchen dal deju knihy ten správny šmrnc. Len ma mrzí, že asi Beta-Dobrovský nevydá ďalšie diely, čo je škoda.

23.06.2017 5 z 5

Zbohom, klamstvá Zbohom, klamstvá Cora Carmack

Voľné pokračovanie knihy Losing It bolo rozhodne lepšie ako jej predchodca. Dej bol pútavý. Čítanie som si užila a príjemne pri ňom vypla. Odporúčam ako oddychovku, je super.

23.06.2017 4 z 5

Krásná katastrofa Krásná katastrofa Jamie McGuire

Tak táto kniha bola fakt katastrofa. Čakala som jednoduchú oddychovku nad ktorou netreba dlho uvažovať. V tomto moje očakávania kniha splnila, ale spôsob spracovania resp. možno za to môže preklad, hrôza. Miestami som mala pocit, že som vynechala nejakú kapitolu, vôbec na seba plynule nenadväzovali, nechápala som náhle odchýlky v správaní postáv bez zjavného dôvodu. Fakt zle napísané.

22.06.2017

Krásna beštia Krásna beštia Rebecca James

Kniha ma bavila, odporúčam prečítať keď si chcete oddýchnuť pri knihe s nenáročným dejom a nádychom napätia. Príbeh je predvídateľný, ale občas mám chuť aj na menej náročné čítanie, ktoré pobaví.Veľmi rýchlo sa to číta, príjemné spracovanie.

22.06.2017 5 z 5

Charlieho malé tajomstvá Charlieho malé tajomstvá Stephen Chbosky

Z knihy mám zmiešaný pocit, chvíľu bola pútavá neskôr som sa nútila do čítania. Dočítala som ju len kvôli dobrému hodnoteniu. Možno som divná, ale fakt nechápem čo je na tej knihe také super. Po knihe Na vine sú hviezdy od Greena je to druhá "kultová kniha", ktorá ide mimo mňa.

22.06.2017 2 z 5

Černooké Zuzany Černooké Zuzany Julia Heaberlin

Príbeh mal potenciál, ale spracovanie ma dosť sklamalo. Všetko to bolo také nesúvislé, tiahlo sa to miestami až nudné. Koniec taký nijaký - úplne nevyriešené. Mám ešte nejaké knihy od spisovateľky, ale teda nehrniem sa na ich prečítanie. Slabší thriller.

Trajekt Trajekt Mats Strandberg

Ďalšia kniha, ktorá ma prekvapila, nakoľko som dopredu nečítala anotáciu. Bola som v tom, že sa jedná o klasický thriller s vraždou na obmedzenom priestore a budeme hľadať vraha na spôsob A.Christie. Zrada!! :D:D Ide totiž o horor s upírskou tématikou a teda bol to riadny masaker žiadne sladké "Twilight". Až na niektoré pasáže, celkom super kniha a môžem teda odporučiť.

01.12.2024 4 z 5

Sestry až za hrob Sestry až za hrob Caite Dolan-Leach

Na tejto knihe bola asi najzaujímavejšia anotácia, dej sa tiahol a bol plný zahmlených informácií (predpokladám na vyvolanie napätia), ktoré boli nespoľahlivé ako postavy, ktoré iba popíjali, ľutovali sa a navzájom si všetko vyčítali. Ani jedna postava mi neprišla sympatická, takže som v podstate v príbehu nenašla "kladnú" postavu, ktorej by som fandila. Dočítanie knihy bol menší boj a túto autorku si asi už odpustím.

01.12.2024 2 z 5

Společenský tvor Společenský tvor Tara Isabella Burton

Čo napísať o tejto knihe? No zo začiatku ma aj bavila, ale potom sa to začalo zvrhávať, miestami opakujúce a všetko sa to vznášalo v takej čudnej atmosfére. Niektoré postavy otravné, veľmi zvláštne sa správajúce a celkom povedané nie je to úplne môj štýl. Knihu som prečítala, ale s veľkým sebazaprením a teda žiadna sláva. Slabší priemer.

Továrna na panenky Továrna na panenky Elizabeth Macneal

Príbeh Iris a Silasa bol veľmi pútavý, postavy a dej bol surovo vykreslené v prípade Silasa miestami až morbidne. Ako celok sa kniha čítala plynule bez hluchých miest, mám rada knihy odohrávajúce sa v tomto období. Koniec bol trošku menej uspokojivý, ale aj tak super príbeh. Ak by sa ešte objavila nejaká kniha od tejto autorky, určite ju vyskúšam, odporúčam.

Dám ti aj slnko Dám ti aj slnko Jandy Nelson

Kniha u mňa ležala roky na poličke až nadišiel jej čas - no medzitým sa mi dosť výrazne zmenil čitateľský vkus a nejako som sa nedokázala začítať. Nepopieram, že príbeh mohol byť nakoniec pýtavý a zaujímavý, ale nedokázal ma presvedčiť, aby som pokračovala v čítaní. Som už proste stará na tento žáner :D.

01.12.2024 1 z 5

Strach Strach Jozef Karika

Moja prvá kniha od tohto autora a musím napísať, že mám z nej rozpačitý pocit. Ako nepopieram, že určitý desivo tajomný nádych tam bol, ale spracovanie veľmi nevyvážené. Dej sa tiahol a pol knihy sme riešili počasie, jedlo a samotu. Možno keby minulosť a jednotlivé desivé incidenty boli trošku prepracovanejšie napísané, tak by to malo väčšiu šťavu. Veľmi priemerná kniha a teda mám obavy, nakoľko už vlastním jeho ďalšie knihy či som sa neunáhlila s ich kúpou.

Niečo vo vode Niečo vo vode Catherine Steadman

Začiatok ma navnadil svojou pútavosťou, ale preskakovanie v deji medzi viacerými časovými linkami (čo väčšinou milujem) ma trošku rušila aj miatlo. Ako sa to nakoniec vyvíjalo ma celkom dosť prekvapilo, ale musím uznať, že to bolo brutálne prekombinované a povedala by som, že autorka nevyužila potenciál, ktorý príbeh mal. Veľmi priemerne čítanie.

01.12.2024 4 z 5

Nesmrteľní Nesmrteľní Chloe Benjamin

Kniha ma veľmi zaujala a neskutočne bola pútavá bez hluchých miest. V podstate sa sa skladala za 4 častí, v ktorej sa v každá zaoberala životnými osudmi 4 židovských súrodencov (nie v období holokaustu). Asi najviac ma bavili osudy Simona a Kláry. Trošku mi vadilo, že príbeh ďalšieho súrodenca pokračoval viac-menej tam kde skončil predchádzajúceho čiže neboli rovnako detailne spracované. Osudy Daniela a Varji boli také narýchlo napísané veľmi povrchné, ale v podstate som bola knihou prekvapená a užila som si ju.

Sestra lovce čarodějnic Sestra lovce čarodějnic Beth Underdown

Pri tejto knihe som bola zase raz prekvapená o čom je v dôsledku nečítania anotácií pri kúpe. Neviem prečo som mala utkvelú predstavu, že pôjde o fantasy príbeh. Nakoniec som bola príjemne prekvapená, že sa jedná o historický príbeh čiastočne vyplývajúci podľa skutočnosti. Kniha ma neskutočne pohltila, bavila ma od začiatku do konca a teda nechcela by som žiť v tomto časovom období. Odporúčam vrelo.

Prohřešek Prohřešek Brandi Reeds

Táto kniha ma neskutočne bavila, vôbec som netušila kde a ako sa bude dej rozvíjať. Môj tip bol, že Veronica bude "nespoľahlivý" rozprávač a veci nie sú ako to opisuje. No bola som dosť prekvapená ako to nakoniec vypálilo. Za mňa môžem odporučiť aj keď musím priznať, že ku koncu trošku prekombinované.

01.12.2024 5 z 5

PinkMuffin@BerryBlue – Předmět: Zatoulaný e-mail PinkMuffin@BerryBlue – Předmět: Zatoulaný e-mail Hortense Ullrich

Bolo mi jasné, že k vekovej hranici doporučenej pre túto knihu už ani zďaleka nepatrím, ale ako oddychovka by to mohlo byť fajn. Asi budem dosť kritická, ale nechápem ako toto môže niekto napísať a vydať, väčšiu hlúposť som asi nikdy nečítala. Farebné písmo tiež žiadna výhra, dosť rušivé. Jediná výhoda tejto knihy - počet strán. Strata času.

11.04.2023

Lásk@ na prvý klik Lásk@ na prvý klik Rainbow Rowell

Od tejto knihy som nič neočakávala, maximálne iba všednú oddychovku. No na moje prekvapenie som si knihu užila a v rámci možností prečítala na jeden záťah. Hlavné postavy ma chytili za srdce a na koniec boli aj slzičky. Štýl akým bol príbeh písaný mi veľmi vyhovoval a knihu si určite opäť rada prečítam.

15.10.2022 5 z 5

Zombie blondýny Zombie blondýny James Brian

Túto knihu som mala doma pekných pár rokov, tešila som sa na ňu, pretože zbožňujem zombie tématiku. Zobrala som si ju na dovolenku a to je dôvod, že som ju dočítala (nemala som za ňu náhradu). Nápad by mohol byť aj super, ale to spracovanie hrôza, viem, že nie som cieľová skupina, ale bolo to fakt slabé, naivné a hlavne nezmyselne napísané. Neodporúčam!!!

15.10.2022 1 z 5