Veronika33 Veronika33 komentáře u knih

Čo bolo potom Čo bolo potom Jojo Moyes

Na knihu som sa veľmi tešila, ale spočiatku som sa vôbec nemohla začítať. Prišlo mi, že spisovateľka zbytočne umelo predĺžila príbeh Lousie Clarkovej. Keď som sa však hlbšie začítala do deja knihy vykľul sa z toho veľmi pekný a pútavý príbeh. Odporúčam.

22.11.2017 4 z 5

Špičkou jazyka Špičkou jazyka Sarah Waters

Kniha bola zaujímavá, miestami však veľmi zdĺhavá a nudná. Čo mi však veľmi nesedelo, boli pasáže s lesbickým sexom (popis na mňa až mooooc) a to, že v podstate všetky ženy, ktoré v živote Nancy stretla boli lesby alebo aspoň mali tieto sklony, zdalo sa mi to nereálne. Celkovo to nebolo zlé, ale asi si to už viackrát neprečítam. Napriek tomu som zvedavá na autorkine ďalšie knihy.

03.11.2017 3 z 5

Zatmenie Zatmenie Stephenie Meyer

Ďalší super diel série Súmrak. Akcie už pribudlo viac a to je príbeh pútavejší, zaujímavejší. Odporúčam veľmi dobre napísaná kniha. Vrhám sa na ďalší diel, super.

25.10.2017

Nov Nov Stephenie Meyer

Druhý diel bol rovnako pútavý ako Súmrak. Kniha veľmi rýchlo plynula bez nudných miest. Veľmi ma bavila.

25.10.2017

Cujo Cujo Stephen King

Klasický King - napätie, ktoré vás udrží počas celého príbehu v strehu.Túto knihu som už čítala veľakrát, ale stále si ju rovnako užijem. Odporúčam!!!

06.09.2017 5 z 5

Vymyslela som si ťa Vymyslela som si ťa Francesca Zappia

Kniha ma zo začiatku veľmi bavila aj keď som hneď prišlo koho si Alex "vymyslela. V polovici ako by uťal, dej bol veľmi zle spracovaný, strácala som sa v ňom, nútila som sa do knihy, mala som pocit, že ju dopísal niekto iný. Takže za mňa veľmi priemerná kniha, ktorú už čítať nikdy nebudem.

07.08.2017 3 z 5

Etiketa & špionáž Etiketa & špionáž Gail Carriger (p)

Kniha ma veľmi sklamala. Námet série mal veľký potenciál, ale spracovanie bolo zmätené a neskutočne nudné. Najzaujímavejšie na knihe je jej obal a anotácia. Kniha je určená výhradne pre deti, lebo starších čitateľov to zaujať podľa mňa nemôže. Neodporúčam. Keďže mám druhý diel už kúpený, skúsim ho. V tomto prípade, fakt platí nesúď knihu podľa obalu (v opačnom zmysle samozrejme).

18.07.2017 2 z 5

Rezistence Rezistence Veronica Roth

Kniha bola o poznanie pútavejšia ako Divergencia. Príbeh príjemne ubiehal bez väčších nudných častí. Nie je dokonalá, ale bola pútavá, takže OK. Som zvedavá na záverečný diel trilógie.

04.07.2017 4 z 5

Městečko Pines Městečko Pines Blake Crouch

Kniha bola napínavá, nútila ma čítať ďalej, aby som zistila viac. Koniec ma totálne prekvapil, vôbec som nečakala, že sem bude smerovaná kniha. Odporúčam prečítať.

02.07.2017 5 z 5

Svetlo, ktoré nevidíme Svetlo, ktoré nevidíme Anthony Doerr

Veľmi pekná a dojímavá kniha. Rýchlo sa čítala vďaka krátkym kapitolám. Dej sa striedala medzi Wernerom a Marie-Laurou. Nebol to najlepší príbeh s tématikou 2.svetovej vojny, ktorý som čítala, ale bol pútavý a aj zaujímavý.

02.07.2017 4 z 5

Pod kůží Pod kůží Sabine Durrant

Super thriller. Až do poslednej chvíle som netušila ako to vlastne je. Dej bol pútavý a svižný, neuveriteľne dobre sa čítala. Odporúčam.

02.07.2017 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) J. K. Rowling (p)

Úžasná klasika obohatená o krásne ilustrácie. Opäť som si ju užila. Srdcovka!!!!

24.06.2017 5 z 5

Nič nie je zabudnuté Nič nie je zabudnuté Wendy Walker

Kniha sa mi nepáčila. Bola veľmi chaoticky písaná. Dej preskakoval z jednej postavy na druhú bez zjavných súvislostí. Príbeh bol tak psychologický, že sa skôr podobal učebnici psychológie ako románu. Nedalo sa mi na knihu sústrediť, strata času.

12.06.2017 2 z 5

Skrytá těla Skrytá těla Caroline Kepnes

Dlho som odkladala prečítanie tejto knihy, napriek tomu, že prvý diel Ty sa mi veľmi páčil. Rozhýbalo ma, že som si chcela konečne pozrieť druhú sériu na Netflixe ( a teda niečo úplne iné ako kniha). Kniha sa mi v podstate páčila až na približne 50 strán uprostred, ktoré boli nudné a monotónne. Najviac ma asi vytáčal Forty. Prípadné preložené ďalšie diely si asi odpustím.

11.04.2023 4 z 5

Bazén Bazén Libby Page

Kniha o medziľudských vzťahoch s celkom zaujímavým námetom, ktorý mal potenciál chytiť za srdce a poskytnúť čitateľský zážitok, ale... Spracovanie sa mi zdalo veľmi nešťastne zvolené, až na pár momentov, umelo naťahovaný príbeh v podstate o ničom, možno keby sa autorka viac povenovala životnému osudu postáv - príliš povrchne napísané. Čítanie vyslovenie na relax, keď od knihy nič neočakávate.

14.10.2022 2 z 5

Poslední dívka Poslední dívka Riley Sager (p)

Bola som veľmi zvedavá na prvú knihu od tohto autora a tešila som sa na super thriller. Kniha sa mi zo začiatku dosť ťažko čítala, nie a nie sa začítať, netvrdím, že problém bol v príbehu skôr som nemala priaznivé podmienky na čítanie...Napriek tomu si myslím, že kniha je dostatočne pútavá aj zaujímavá, hej občas mi niečo vadilo/vytáčalo na konaní hlavných postáv, ale napríklad pointa príbehu bola pre mňa prekvapenie, bola som totálne vedľa kto je vlastne "záporák". Teším sa na ďalšie knihy od tohto autora.

14.10.2022 4 z 5

Orgovánové dievčatá Orgovánové dievčatá Martha Hall Kelly

Kniha je tvorená kapitolami v ktorých sa striedajú osudy 3 hlavných postáv Caroline, Kašy a Herty, ktorých osudy sa v určitej fáze pretnú. Zasa trošku iný pohľad na WWII. Kniha bola pútavá aj keď kapitoly s Kašou a Hertou ma bavili o trošku viac ako s Caroline - tá mi miestami liezla na nervy. Ako celok bola kniha veľmi zaujímavá o to viac, že bola inšpirovaná skutočnosťou. Odporúčam.

02.10.2022 4 z 5

Spolubydlící Spolubydlící C. L. Pattison

Kniha ma brutálne bavila, dosť dlho som netušila kto je vlastne "záporák"v tomto príbehu a o tom dobrý thriller je, takže za mňa skvelá záležitosť. Odporúčam pre milovníkov napätia.

01.10.2022 5 z 5

Sen o Somersetu Sen o Somersetu Leila Meacham

Tento diel sa mi páčil o kúsok viac ako Posolstvo ruží. Začiatok super pútavý, postavy sympatické, príbeh a zápletka veľmi zaujímavé. Cesta do Texasu a postupné osídlenie, vytváranie jednotlivých rodinných podnikov už malo občas hluché miesta. Trošku mi vadili väčšie časové skoky v životoch postáv, ale celkovo som si knihu užila a nevylučujem opätovné čítanie.

27.02.2022 4 z 5

Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

Oproti pôvodnej trilógií veľké sklamanie, dej sa strašne tiahol bez nejakej väčšie akcie, v podstate riešené dokola politika, hlad, jedlo a zranenia. Pri čítaní máte tendenciu fandiť Snow-i, ale jeho sociopatické sklony Vás v tom krotia. Piesne v texte pre mňa úplne navyše. Bola som zvedavá na ďalšiu knihu z prostredia Panem-u, ale sklamanie.

23.02.2022 3 z 5