Veveřice5 Veveřice5 komentáře u knih

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Hodně to vychvalovali, tak jsem to zkusila, ale asi je to na mě moc těžké nebo chytré, nemohla jsem to dočíst, pořád se vracela v ději, jestli mi něco neuteklo a nemohla se chytit. Lituju :-(

19.11.2023 3 z 5

Světlý král Světlý král Karolina Francová

Mě se to celé moc líbilo. Skvělý mix historie, romantiky a moderní doby. Navíc se to odehrává v Čechách, to je fakt super. Skvělé je to čarování ve staročeských říkánkách, proč vymýšlet nějaký nablblý magický jazyk, když se to nabízí. Dokážu si takhle představit ještě další knihy a pokaždé vyhrabat nějakou oslavovanou mýtickou nebo historickou postavu a ukázat, že mohli být i pořádní záporáci :-)

19.11.2023 5 z 5

O snovačce a přemyslovi O snovačce a přemyslovi Vilma Kadlečková

Zdálo se mi to hezké, ale trochu zmatené. Mám ráda české pověsti a tohle byl zajímavý pokus přenést je do dnešní doby. Líbilo se mi to zaklínání přes slabiky.

19.11.2023 4 z 5

Tisíc let samoty Tisíc let samoty Tereza Dobiášová

Vůbec se to nedalo číst, pardon. Všichni tam pořád někam chodili, běhali, furt řešili nějakou moc a jak ji neztratit. Darmoděj tam osahává náctiletou Libuši, nedává to smysl. A to závěrečné vraždění? Nechápu. Je to jako zlý sen. Jestli je tohle autorčina fantazie, tak ji fakt lituju.

19.11.2023 1 z 5