vikimi komentáře u knih
Ze začátku se mi moc líbilo, jak se Saba nořila do své minulosti a nemohla se vyrovnat se smrtí, kterou vlastní rukou způsobila tolika lidem. Přišlo mi to hodně reálné avelmi pěkně popsané.
Také bylo zajímavé, jak "pokliddně" začínala knížka a kam až jsme se nakonci dostali. Jack mě nějk nebaví. Tommo mě rozčiloval a oblíbila jsem si Setha. Ten mi přijde silný jako Saba. Přišlo mi, že na Sabu měli Lugh i všichni moc velké požadavky, ale Seth to jaksi chápal - asi proto jsem si ho oblíbila, s ním mohla být rozpolcená, prostě být člověkem, který i když je silný, má v sobě nějaké ty strachy a i slabosti. Nakládali toho na ni moc a divili se, že to všechno perfektně nezvládá. To jsem moc nechápala. Lugh byl chvílemi vyloženě zlý. A plno dalších Sabě pořád něco vyčítala!
No a ke konci, bylo tam na můj vkus příliš mnoho mrtvých. Kromě Saby a její rodiny + Jacka není nikdo v bezpečí a to mě mrzí, některé ze Svobodných Sokolnic, jsem měla moc ráda. Bohužel :( Bylo tam hodně zvratů, ale některé jako - Saba + Seth jsem si vychutnala :)
Musela jsem to ze sebe všechno rychle dostat, ale tenhle druhý díl mě vyložene oslovil! ;)
Nic moc :( čekala jsem od toho víc! Ale některé nápady a konkrétní scény se mi moc líbily :) I když mě to zrovna nenadchlo, budu pokračovat ve čtení zbylých dílů :)
Knihu jsem dočetla, ale neoslovila mě. Bylo to takové všelijaké. Nesedlo mi to :/
Něco se mi moc líbilo, jiné pasáže mi opět přišly ošizené. Jinak oslovení "andílku" se mi strašně moc líbí :)
Určitě se těším na zbylé 2 díly :) Patch je prostě super, i když jsem ho v tomhle díle moc nechápala! Nevím, proč se tak zastával Marcii a také mám trošku zmatek v Hankovi a Černé ruce :/
Knížka se příjemně četla, byla oddechová - krásně jsem yvpustila okolní svět a nesoustředila se na nic jiného než na Noru - a zároveň akční. V tomhle jsem možná trošku náročnější, ale zase - jako u spousty knih - jsem postrádala pořádně dokreslenou scénu, detaily. Někdy mi to přišlo maličko nedomyšlené nebo nevysvětlené..
Ale jinak Patch a Nora se mi moc líbí. A některé nápady mi přišly velmi příhodné! :)
Skvostné dílo, tolik mě pobavilo :)
Tím, že jsem nejdříve viděla původní seriál s Medřickou, Rosůlkovou, Cupákem a dalšími skvělými herci, knížku jsem si vychutnala o to víc, protože jsem si k jednotlivým postavám přiřazovala vzhled a hlas herců. Velmi pěkně napsáno, zábavně a mnohdy i reálně. Nádhera!
Tahle knížka nezklamala, opravdový skvost :)
Nádhera, v posledním díle jsem se na rozdíl od předešlých části dočkali mnoha zvratů a akce. Bylo to krásné a mě jen mrzí, že to tak brzy skončilo.
K Emmě se určitě zase brzy vrátím, velmi příjemné a povzbudivé čtení :)
Konec je dobrý ve všech ohledech, zlo nezůstalo nepotrestáno a hodní lidé došli svého štěstí. Tak snové a přeci krásné!
Začátek se mi docela ještě líbil, ale potom se mi znechutily všechny postavy. Hlavně Lucas. Asi 30 stránek před koncem už jsem nedokázala souvisle číst a jen jsem knihu prolistovala do konce, jen jsem se utvrdila v tom, jak moc mě to nebaví a jak moc mi to přišlo nereálné.
Nazvala bych to úletem, ale vím, jak je těžká nejen časově něco spáchat, proto jen řeknu, že zřejmě autorce nevyšel záměr! :/
Autorka se tématu zhostila moc pěkně. Knížka byla čtivá, založena na hlavních prvcích Jany Eyrové a v některých pasážích velmi podobná a výstižná.
Bylo to moc hezké až do scény, než se Jane s Nicem měli vzít. Od té doby mě to nebavilo, šlo to z kopce a přišlo mi to její chování - i když to bylo myšleno jako skutečná Jana E., kde Jane od Rochestera uteče - nelogické, divné. Asi bych byla lepší, kdyby se v téhle chvíli odchýlila od předlohy - aspoň pro mě!
Tím mě to zklamalo. Do pasáže, než se vezmou bych si knihu přečetla ještě jednou, ale jinak bych ten zbytek znovu číst nemusela.
Nakonec jsem si dočetla poznámku od autorky, která se snažila dovést čtenáře zpátky k Jane Eyrové, to je dobrá myšlenka. Zajímavě i uskutečnitelně zavedla děj do Ameriky 21.století, ale od té svatby - jak už jsem řekla - mi to vůbec nesedlo!
Pěkné, ale předchozí díly mi přišli lepší. Tohle se moc táhlo a navíc jsem postavám často i nevěřila, snad bude poslední díl lepší :) a krásně završí celou sérii!
Podobné knížky nerada čtu, protože mě vývoj doslova rozčiluje, ale k téhle publikaci jsem se dostala více méně náhodou a tak jsem si řekla proč ne.
Mildred byla bohužel slabá, málo rázná a nechala sebou většinou zametat. Podle mě jsem jako čtenář byla od začátku tlačena k odporu k postavám. Nejdříve to byl Bert, když ho Mildred vyhodila, potom - dle mého nechutný Wally, následně Monty, Veda, opět Wally, (paní Gesslerová) a pak opět Veda a Monty.
Postupně Mildred všichni ubližovali...ona sebou nechala mávat, oni se jí posmívali. Přišlo mi to smutné, ale pravdivé. Její láska k Vedě byla až příliš neochvějná, pouto k ní slepě vynucené.
I paní Gesslerová mě zklamala nebo Bertova přítelkyně.
Vlastně příběh skončil, tam kde začal, akorát ve všech zúčastněných zanechal hluboké šrámy.
Nevím, jak knížku hodnotit. Co mě bavilo byly ty počty dolarů za koláče, všechno přesně vypočítané, sesumírované. K Mildred ty koláče vyloženě patřily :)
Připouštím, že někdy mi děj přišel těžko představitelný a někdy i pokulhávám na reálnosti, ale přesto jsem si příběh vychutnala.
Taková nenucená oddychovka s lehkou zápletkou :)
Nápad byl hodnotila jako velmi zdařilý, ale to zpracování mě vůbec neoslovilo. Dočetla jsem to, abych viděla, jak to dopadne. Louovo chování mě vytáčelo téměř na každé strance a ani na konci jsem si nepoplakala, nepřišlo mi to ani trošinku dojemné.
Knížku jsem si půjčila více méně náhodou, takže už vím, že do podobných vod se pouštět nebudu.
Nejvíc absurdní mi přišel ten první příběh s krocanem. Tak nereálný.
Kniha mě neoslovila...styl koncepce mi nesedl, ale jinak námět zajímavý :)
Velmi povedený příběh, který jsem si už od začátku zamilovala. Nechybělo tam nic, bylo to přesně takové, jaké to má být včetně konce.
Nádherné, jsem naprosto nadšená a uchvácena autorčiným počinem :)
Dalo se to číst, ale povaha Virginie pro mě byla těžkou zkouškou, málem jsem knihu odložila, ale nerada odkládám nesočtená díla. Příběh to nebyl špatný, ale víckrát to do ruky dostat nemusím.
Vrahova posedlost byla unikátní, dobrý nápad i konec, ale jinak příběh ničím neoslnil - tedy aspoň mě.
Vraha jsem odhalila správně, byl tak slizký až běda. Nádherně vykresleno, autorka si s příběhem pěkně vyhrála. Bylo to hezké, opět jsem se nevyvarovala zbytečné nervozity a napětí, to ale k tomuto žánru patří :)
Příběh nic moc...konec moc uchvátaný...Tenhle díl se opravdu moc nepovedl :/