ViktorieMars ViktorieMars komentáře u knih

Nezbytné věci Nezbytné věci Stephen King

No, mezi mé oblíbené kingovky urcitě napatří, ale četla se dobře a námět byl zajímavý. Akce tam je hodně, a závěrečných 150 stran je celkem masakr, což se povedlo. Jen opět musím dodat, že to nadpřirozeno tam bylo zbytečné, ale bez toho by to asi nebyl King... :-)

10.08.2021 3 z 5

Amerika Amerika Franz Kafka

No čekala jsem mnohem víc. Kniha se mi nelíbila, děj byl nezajímavý... pro mě zklamání. Proměna byla lepší.

30.12.2020 2 z 5

Spalovač mrtvol Spalovač mrtvol Ladislav Fuks

Knihu jsem přečetla v rámci maturitní četby a zatím se mi zdála být jednou z nejlepších. Opravdu mne zaujala a zklamala proměna hlavního hrdiny a závěr knihy byl až šokující. Dá se říct, že jsem si knihu užila.

17.10.2020 3 z 5

Směšné lásky Směšné lásky Milan Kundera

Jakoby, nečetla se mi vůbec špatně, ty zápletky v povídkách měli zajímavý námět, ale Kundera píše hrozně nezajímavě. Má takový svůj styl, který mi úplně nesedí. Ale přečíst se to dá v pohodě.

15.10.2020 2 z 5

Ať vejde ten pravý Ať vejde ten pravý John Ajvide Lindqvist

Četla se krásně, byla velmi zajímavá a místy i děsivá. Ovšem závěr a skutečnosti ohledně Eli se mi tolik nelibily.

31.07.2020 4 z 5

Loď mrtvých z Altony Loď mrtvých z Altony Virginia Doyle

Pohodové počtení, hezky vylíčené prostředí a zápletka celkem zajímavá. Podle mě fajn knížka, ale žádná pecka.

18.05.2020 3 z 5

Upřímnou soustrast Upřímnou soustrast Guillaume Bailly

Za mě skvělé čtení. Dozvěděla jsem se díky knize mnohé o práci funebráka a také různá fakta. Chvilkama mě pobavila a chvílemi mi spadla brada. Moc, moc vydařené...

29.02.2020 4 z 5

Poslední kmotr Poslední kmotr Mario Puzo

Podle mě naprostá paráda. Realita Puzova světa je ohromující. Chvílemi jsem dokonce přemýšlela nad tím, zda-li se tato kniha dá srovnávat i s legendárním Kmotrem. Příběh byl fantastický a závěr byl úžasný.

08.04.2019 5 z 5

Král Lávra Král Lávra Karel Havlíček Borovský

Měla jsem ji jako povinnou četbu. No, alespoň že není moc dlouhá...

28.12.2018 2 z 5

Zaslaná pošta Zaslaná pošta Terry Pratchett

Krásná knížka a vůbec mi v tomto případě nevadilo, že jsem první viděla film.

04.11.2018 4 z 5

Dunwichská hrůza Dunwichská hrůza Howard Phillips Lovecraft

Čekala jsem popravdě trošku víc, ale i tak celkem dobrá povídka.

02.06.2018 3 z 5

Dolores Claiborneová Dolores Claiborneová Stephen King

Tahle kniha mi vyloženě nesedla, po celém týdnu snažení jsem se dostala do poloviny (nechtěla se mi číst tak moc, že jsem denně přečetla sotva 20 stránek) a pak jsem ji dala pryč, protože mě absolutně ani nezajímalo, jak dopadne...

18.06.2017 1 z 5

Panenka Panenka Mo Hayder

Kniha se mi četla dobře, děj se mi moc líbil, ale konec mě trošku zklamal...

09.06.2017 2 z 5

Psí srdce / Собачье сердце Psí srdce / Собачье сердце Michail Bulgakov

Kniha absolutně neskutečná. Nádherná satira na sovětského člověka, přečtena jedním dechem.

16.05.2024 5 z 5

Šťastné a hrůzostrašné: Antologie štědrovečerních hororů Šťastné a hrůzostrašné: Antologie štědrovečerních hororů * antologie

Kniha dá v období Vánoc krásnou ponurou atmosféru. Líbilo se mi i prostředí staré temné Anglie. Ale povídky samotné nejsou nic extra. Celkově to ale hodnotím určitě kladně a přečtu si i pokračování.

28.12.2023 3 z 5

Bělkinovy povídky / Povesti pokojnogo Ivana Petroviča Belkina Bělkinovy povídky / Povesti pokojnogo Ivana Petroviča Belkina Alexandr Sergejevič Puškin

No, Výstřel je nenormálně dobré dílo, které na pár stranách nese neskutečnou myšlenku. Ostatní povídky jsou slabší, ale jsou fajn.

02.08.2023 3 z 5

Strašidelná vagina Strašidelná vagina Carlton Mellick III

Knížka začala velmi dobře, ale velice rychle to šlo do kytek... druhá půlka už je příliš fantazy a to se mi nelíbilo.

21.11.2022 1 z 5

Rez & záře hvězd Rez & záře hvězd Tammy Greenwood

Docela dobrá kniha, je napínavá nebo spíše poutavá od začátku do konce a především o skutečném případu. Opravdu se hodí přečíst. Občas mi v ní chyběly některé detaily, které by ji udělaly zajímavější.

21.11.2022 3 z 5

Zářivá světla velkoměsta Zářivá světla velkoměsta Jay McInerney

No, koupila jsem si ji před týdnem v levných knihách za 39 korun a za to to asi stálo. Žádný velký příběh, ani dramatický závěr, zkrátka týden života. Což se mi na jednu stranu velmi líbí a obzvlášť oceňuji detaily, jako například fredka Fred, nebo užití slova kandelábr. Žádné velké emoce ve mě kniha nezanechala, ale byl to pěkný malý zážitek.

24.03.2022 3 z 5

Tancuj, tancuj, tancuj Tancuj, tancuj, tancuj Haruki Murakami

Kniha nebyla vůbec špatná, děj byl velmi zajímavý, akorát ty prvky nadpřirozena mi přišly trochu zbytečné, ale budiž. Tři hvězdy dávám proto, že závěr byl nijaký a to mě zklamalo.

16.03.2022 3 z 5