Vilvit Vilvit komentáře u knih

Hádej, jak moc tě mám rád! Hádej, jak moc tě mám rád! Sam McBratney

Milá knížka s hezkým sdělením pro nejmenší i velmi povedenými ilustracemi.

29.09.2024 5 z 5

Hádej, jak moc tě mám rád! Jaro Hádej, jak moc tě mám rád! Jaro Sam McBratney

Milá, hezky ilustrovaná knížka o zajíčcích vhodná i jako první čtení v první třídě.

29.09.2024 5 z 5

Hádej, jak moc tě mám rád! Zima Hádej, jak moc tě mám rád! Zima Sam McBratney

Pro nejmenší moc krásné hádanky, milé rozuzlení a opět naprosto nádherné ilustrace.

20.05.2024 5 z 5

Pohádka o praotci Čechovi a těch dalších Pohádka o praotci Čechovi a těch dalších Lucie Seifertová

Stručné shrnutí toho nejdůležitějšího z českých dějin o praotci Čechovi. Na seznámení se jmény je knížka ideální, syna nejvíce bavily vtipné komentáře v bublinách.

18.05.2024 4 z 5

Jak Fiškus s Pettsonem vyrazili stanovat Jak Fiškus s Pettsonem vyrazili stanovat Sven Nordqvist

Snad po každé návštěvě knihovny odneseme jednu knihu o Fiškusovi. Tato je opět malebným světem, odlehlým někde ve švédské přírodě. Příběh je milý, na konci i vtipný pro dospělé čtenáře. A ilustracemi se děti zabaví na dlouho. Hledat v nich maličkosti je zkrátka zábava.

18.05.2024 5 z 5

Velký kočičí závod Velký kočičí závod Ricky Trickartt

Za jeden večer s 6letým synem přečteno. Líbily se mu obrázky, hledal schované myši a větičky četl sám. Povedená knížka, vtipná a hezké rozuzlení.

11.05.2024 4 z 5

Pohádka o Horymírovi Pohádka o Horymírovi Lucie Seifertová

Hezké zpracování i obrázky a hodilo se nám právě méně textu pro syna v 1. třídě.

11.05.2024 4 z 5

Děda Gus a já Děda Gus a já Keith Richards

Hezká a klidná knížka. Vzpomínková, která ukazuje propojení generací prarodičů a vnoučat nejen přes společné zájmy či talenty, ale především to, jak se navzájem ovlivňují. To umocňují fotografie Keithe a jeho vnuků na konci, stejně tak ilustrace jeho dcery, která nese jméno po jeho dědečkovi, o kterém knížka je.
Bohužel je moc krátká, pár stránek navíc by jí slušelo.

12.12.2023 4 z 5

Rockové pohádky pro malé rebely Rockové pohádky pro malé rebely Jiří Štraub

Po knížce jsem sáhla se svým šestiletým synem, protože doma posloucháme hudbu hodně. Nápad a spojení zvířat a hudby se nám oběma moc líbil. Ponaučení i odkazy na reálné příběhy - ptačí zob alias drogy - jsou hezky skrytě vyjádřené a často nás vedly k další debatě. Velmi hezké zpracování.

02.11.2023 4 z 5

Packa hraje jazz Packa hraje jazz Magali Le Huche

Dlouho jsme na Packu a jazz čekali, ale vyplatilo se! Hezké zpracování minoritního žánru i nástrojů.

19.10.2023 5 z 5

Létající autíčko Vik Létající autíčko Vik Kateřina Soukupová

Čtivý, pro syna velmi poutavý příběh. V některých částech mi přišel rozvláčnější, jinde zase příliš přeskakoval, aby se do děje vpasoval, ale přečetli jsme během jednoho večera celý. Ilustrace jsou nádherné!

02.10.2023 4 z 5

Vikingové Vikingové Helena Kadečková

Skvěle zpracovaná historie, čtivá. Je poznat, že knížku doplnila výborná Helena Kadečková.

02.02.2023

Indiáni Severní Ameriky Indiáni Severní Ameriky Signe Seiler

Skvěle zpracované podání. Pro děti názorné, zábavné, s mnoha obrázky.

02.02.2023

Řecké mýty Řecké mýty Jean Menzies

Stejně jako Severské mýty. Krásné ilustrace, přehledné zpracování příběhů, které vtáhne. Myslím si, že poslouží i jako vhodná a hlavně zábavná pomůcka pro děti do školy.

12.01.2023 5 z 5