Vlasta99 komentáře u knih
(SPOILER) Za mě asi takový průměr. Od autorky jsem četla ještě knihu Nevítaný host a ta mě rozhodně nadchla více. Děj byl místy příliš zdlouhavý, v podstatě se celou dobu jednalo o výslechy postav s občasným vedlejším dějem, kde se ovšem řešilo pouze emoční rozpoložení jednotlivých postav. I tak byla knížka ale zajímavá, krásně zde byly vyobrazeny mezilidské vztahy, a že každá lež jednou vyjde na světlo. Postupně jsem se začetla a děj mě natolik vtáhl, že jsem se od stránek už nemohla odtrhnout.
Nakonec jsem nepochopila úplně motiv k vraždě Carmine. Chápu, že se matka snaží chránit své dítě, ale nepřijde mi logické, aby na základě nějaké domněnky, že by mohla něco vědět, zabíjela dalšího člověka. A ještě tak naprosto nedomyšleným způsobem.
Knížka se mi líbila, ale prostě mě neskutečně štvaly vztahy mezi postavami.
Typická McManusová. Některé situace byly trochu přitažené za vlasy a konec byl opět nereálný, což se ovšem dalo čekat. První díl se mi líbil o něco víc, ale ani druhý nebyl špatný. Knížka je hezky napsaná a rychle se čte. Co mi ale vadilo, byly vztahy mezi postavami, které se buď měnily pomalu s každou kapitolou, nebo mezi sebou celou dobu udržovaly napjatou atmosféru a čekaly na konec knížky, aby se mohly usmířit.
Celkově bych to ale zhodnotila jako knížku, která stojí za to přečíst, pokud nemáte přehnaná očekávání.
Knížka mě zaujala svým názvem. Ze začátku se děj poměrně vlekl, ale poté nabral větší spád a už jsem se nemohla od knížky odtrhnout. Určitě bych ocenila zpracování a celkově nápad s Hodinou smrti, některé části byly dost k zamyšlení. Jediná věc, která mi vadila, a za kterou strhávám jednu hvězdu, byla předvídatelnost. Samozřejmě že podle názvu už by se konec dal očekávat, ale celkově děj byl jasný dopředu a nenastaly žádné větší zvraty.