vlkove komentáře u knih
Opravdu nečekané překvapení. Milá kniha nejen pro teen holky, které se rády zasmějí a vzpomenou i na své trapné pubertální trable. Knihu jsem objevila zcela náhodou a nelituji. Příběh je čtivý, nikterak složitý či objevný ale i přesto rychle ubíhá a má spád. Hlavní hrdinka je prostě pubertální katastrofa v úhledném balení, příjemně sarkastická a občasně hodně sebestředná, což vůbec ničemu nevadilo. Knihu bych doporučila jak pubertálním dívkám, tak i starším ženám. Doporučuji i stejnojmenný film natočený na motivy příběhu.
Super jednoduchá a rychle přečtená/prohlídnutá kniha/komiks. Nic objevného. Myslím, že ani za koupi papírové knihy to úplně nestojí. Spíše doporučuji koupit e-knihu, případně přečíst si volně dostupnou anglickou verzi. Další díly nepotřebuji. Prostě jednoduché, úsměvné a roztomilé čtení.
Jednoduché příběhy se zvířecími hrdiny. Dost mi to připomnělo příběhy od Beatrix Potter, které však byly o hodně lepší. Ilustrace nejsou až tak moc vzhledné a příběhy občas pokulhávají. Dávám tři hvězdy.
Krásná sbírka poezie, která se především zabývá přírodními motivy a láskou. Pěkné čtení, které pohladí po duši.
Opravdu zajímavý námět knihy. Autorčin styl psaní mi neskutečně vyhovoval. Kniha je napsaná trochu těžším stylem, proto její čtení trvá déle ale určitě to knize neubírá na její kvalitě. Jediné co bych chtěla vytknout je částečná rozvláčnost, přičemž bych ocenila, kdyby kniha měla o dvě stě stran méně. Obálka je dle mého názoru těžce nezajímavá a troufám si říci, že mezi ostatními knihami lehce zapadne a tím pádem se nedostane k mnoha čtenářům. Od autorky si určitě chci přečíst další knihy.
Krásná romantická kniha nesoucí se na lehké vlně. Kniha je poměrně podrobná a v některých pasážích až mírně zdlouhavá. Hlavní hrdinové se občas chovali až příliš prostě. Ale i přesto knihu doporučuji, je to milé čtení, které pohladí po duši. Oceňuji prostředí na pozadí děje a také propojení se Shakespearem. Po přečtení knihy mám chuť přečíst si některou z knih od Shakespeara.
Konec byl hodně uspěchaný a kniha obsahovala několik hluchých míst ale i přesto celou sérii doporučuji. Stejně tak doporučuji i filmy natočené dle knih.
HODNOCENÍ SÉRIE: 88 %
Důstojné pokračování prvního dílu. Poslední díl této série nebyl přeložen. Jinak nemám žádné výtky. Třetí díl série u nás nevyšel.
PS: Ta obálka je vážně ošklivá.
HODNOCENÍ SÉRIE: 87 %
Prvních dvacet nebo třicet stran bylo nudný a já si říkala, že to nebude nic pro mě ale pak se to rozjelo a já jsem knihu přečetla na jeden zátah. Opravdu dobré dystopické čtení. Kniha mi připomínala kombinaci knih Vadná a Reset, takže knihu doporučuji všem, kterým se tyto knihy líbily.
Není to úplně špatné ale jako by mi v těch básních něco chybělo.
Květen
dva státní svátky
sukně krátký
jen borový nezavání háj
to jen tak na okraj
Super projekt, který pomáhá na správných místech. Občas jsem se opravdu od srdce zasmála.
Upřímně tohle pro mě bylo hodně slabé. Většina knih z tohoto žánru se mi zamlouvá ale toto byl přešlap. Samotná myšlenka Tryllů se mi nelíbila, hlavní hrdinka je nesympatická a samotné zápletky je v knize poskromnu. Knihu doporučuji mladším čtenářkám a lidem co z tohoto žánru mají jen málo načteno.
V sérii pokračovat nebudu. Od autorky mám doma ještě její druhou česky vydanou sérii, tak zkusím zda tam budu spokojenější.
Mám Betty opravdu moc ráda, nikdy by mě nenapadlo, že mě takovýto typ literatury bude bavit. Od autorky jsem přečetla všechny čtyři její vydané knihy pro dospělé a mám opravdu radost, že mám takové skvosty ve své knihovně.
Miluji autorčin styl psaní, popisné pasáže i humor, kterého je v knihách dostatek. Knihu určitě doporučuji všem, kterým se líbila kniha Vejce a já.
Pěkná kniha plná doplňků a krásných fotek. Informace jsou ale strohé, čekala jsem obsáhlejší text.
Jednoduchá příručka pro začátečníky, hledající rady v rostlinolékařském odvětví. Obsahuje základní informace, přehledně zpracované dle jednotlivých druhů rostlin.
Skvělá příručka pro pěstitele ovocných stromů a keřů. Kniha poslouží jako návod pro začátečníky, kteří se teprve učí základy a hledají přehled rad. Informace jsou stále aktuální a krásné obrázky na každé straně perfektně ilustrují jednotlivé kroky. Určitě knihu doporučuji, není sice moc obsáhlá ale o to jednodušší je dostat se k informaci kterou hledáte.
Pěkná kniha, která ani neurazí ani nenadchne. Přiznám se že jsem spíše listovala a obdivovala šperky a krásné šaty, než abych zarytě pročítala všechen text. Kniha, která mě stála 19 Kč, takže koupě určitě nelituji.
Krásná kniha, plná léta, krásných chvilek a také i bolesti. Od autorky jsem již četla Amy a Roger: Na cestě a musím říci, že tato kniha je stejně dobrá. Doufám že od této autorky budou vydány i jiné knihy.
Musím říci že tyto básně mou duši neučarovaly. Jistě je to otázka vkusu a věřím že sbírka najde mnoho příznivců. Možná jen nedokážu dostatečně docenit hloubku veršů... Přikládám jednu z básní, obsaženích v této sbírce.
Bojíš se času
jeho hranic
na nichž je upalováno
kacířské mládí.
(str. 56 Bojíš se času...)
Mám ráda styl psaní autorky. Již jsem přečetla knihy Vejce a já a Morová rána, obě tyto knihy jsem hodnotila čtyřmi hvězdami, zatím co kniha Kdokoli může dělat cokoli dostala hvězdy jen tři.
Kniha samozřejmě není špatná, popisuje další autorčiny příběhy ze života, které jsou mnohdy až neuvěřitelné. Jen se přiznám že historky o hledání práce a život za ekonomické krize jsou pro mě nudnější než zbytek autorčiny tvorby.