vlkove Online vlkove komentáře u knih

Dej mi své jméno Dej mi své jméno André Aciman

Knihu jsem vyhledala na základě filmu, který je hodně zdařilý a z knihy vytahuje to podstatné. Kniha je pro mě hodně zdlouhavá. Myšlenky a úvahy hlavního hrdiny byly zajímavé ale pro mě v některých bodech až nudné a pro příběh a čtenáře mnohé z nich nepodstatné.
Co mě na knize hodně nadchlo, tak to je popis prostředí kdy přesně vidím léto, moře, sad a vilu... Postavy byly také hodně dobře komplexně popsány, což je velké plus.

22.04.2022 3 z 5

Navěky Navěky J. M. Darhower

Tak tohle je jedno z největších zklamání posledního roku.
Množství nezáživných pasáží, přepálená délka a občasné nesouvislé přeskočení v ději od někoho někam. Co ale knize nejvíce uškodilo je překlad, který je tedy hodně kostrbatý, často jsou použita nevhodná slova a celé to působí strašně uměle. Poslední problém jsem měla s vykreslením postav, které byly dost ploché a jejich vývoj jsem jim nedokázala věřit.
Pokud chcete knihu pro mládež z mafiánského prostředí, tak doporučuji sérii Krev za krev (první díl se jmenuje Vendeta).

10.03.2022 3 z 5

Homeless Guide: Jak přežít na ulici a užít si to Homeless Guide: Jak přežít na ulici a užít si to Antonín Havlík

Moc povedená kniha. Dozvíte se v ní mimo jiné jaká je výbava bezdomovce, kolik stojí drogy, dne přespávají bezdomovci, proč jsou lidé nejčastěji bez domova, proč tito lidé často nepracují, jaké jsou slangové výrazy ve vězení, na ulici a mezi toxikomany atd. Je zde opravdu hodně informací mimo jiné odkazy na pár filmů, odkaz na simulátor bezdomovectví, mapa nejdůležitějších míst v Praze a mnoho dalšího. Je to opravdu kompletní soubor o tom jak se žilo a žije na ulici především tedy v Praze. Kniha se také dotýká témat jako je toxikomanie, prostituce a pobyt ve vězení.
Začátek pro mě byl trošku slabší ale jak se začtete, ubíhá to rychle.
Co bych v knize ještě ocenila by bylo ještě více životních příběhů lidí bez domova a lidí z pražského podsvětí, jinak nemám co vytknout. Ale je možné, že se od pana autora dočkáme nějakého dalšího souboru příběhů lidí z ulice, to by bylo skvělé.
Jinak se přiznám, že jsem na knihu narazila úplně náhodou a dle mě měla skoro nulovou propagaci a tím se nedostala do povědomí lidí, to je škoda, protože hodně lidí podobné témata zajímají.

06.03.2022 5 z 5

Po zemi bloudím dál Po zemi bloudím dál Rae Carson

VELKÁ CESTA ZA ZLATEM

Před čtením je dobré vědět, že kniha je historická fikce z období Zlaté horečky v Americe. Kniha je vlastně jedním dlouhým a obsáhlým popisem cesty do Kalifornie. V knize je jen jeden fantasy prvek, který je velice lehce zapojen do příběhu.
Takže upozornění: Tohle není fantasy.
Kniha je moc povedená. Moc jsem si oblíbila postavy, krajinu i celou myšlenku knihy. Velice originální YA kniha, která naneštěstí zapadla.
Jsem opravdu zoufalá z toho, že nevyšly v ČR další díly. Obrovská škoda, Kdyby se knize dostalo zajímavější obálky, propagace a nezavádějící anotace, mohla to být opravdu hitovka.
Knihu označuji za skrytý poklad mé knihovny a opravdu ji doporučuji všem kdo mají rádi dlouhé cesty, dobrodružství a neokoukané YA knihy.

07.02.2022 5 z 5

Naprosto pozoruhodná věc Naprosto pozoruhodná věc Hank Green

Kniha nebyla špatná a rozhodně se jí nedá upřít originalita. Bohužel pro mě osobně je to naprosto zapomenutelná kniha bez jejíhož přečtení by se nic nezměnilo. Věřím, že si kniha našla a najde fanoušky ale za mě to byl průměr.
Jsem moc ráda, že ke knize v Česku vyšlo pokračování, já osobně si ho přečíst nechci, ale věřím, že spoustu čtenářů to potěší.
Jinak bych chtěla podotknout, že hl. hrdinka je namyšlená, nesympatická, egoistická a povýšená. S takovým člověk by málo kdo vydžel.

06.02.2022 3 z 5

Utečte z krysího závodu Utečte z krysího závodu Robert T. Kiyosaki

Zajímavě zpracované téma. Mám k tomu pár výtek. Podnikání určitě není bez rizika a dále si nemyslím, že hledat příležitosti pro děti třeba v deseti letech je možné. Jde o to aby pak děti nezačali vydělávat třeba na rodičích a neodmítli některé běžné činnosti dělat zadarmo. Příklad s prodejem zmrzliny se mi nelíbí a pro děti je to nereálné řešení.

21.12.2021 4 z 5

Skvělá série.

HODNOCENÍ SÉRIE: 100 %

04.12.2021 5 z 5

Temné vábení Temné vábení Loreth Anne White

Dobrá kniha. Pěkné prostředí hor a chatek v divočině. Propracované postavy. Vyprávění z více úhlů pohledu. Možná jsem čekala, že kniha bude brutálnější ale celkově je to dobré čtení.

11.11.2021 5 z 5

Komiksová filozofie Komiksová filozofie Kevin Cannon

Opravdu hodně povedený komiks. Já jsem se na své cestě za vzděláním filozofie nikdy ani náznakem nedotkla, což mi bylo líto. A tak jsem si na úvod do oboru vzala tento komiks. Bylo to super. Pěkné ilustrace, přehledné kapitoly a jen základní informace, tak akorát pro začátečníka.
Přiznám se, že i přes tuto lehkou formu, je pro mě obor velice složitý a ne vše jsem schopna pobrat. Knihu si určitě pořídím do své knihovny a budu se k ní vracet.

28.10.2021 5 z 5

Cítit znovu Cítit znovu Mona Kasten

Zatím se mi nejvíce líbil první díl s Allií a Kadenem. Na tento díl jsem se obecně těšila nejméně. Moc mi nesedla postava Isaaca, ta jeho stydlivá ,,stránka,, byla málo uvěřitelná. A to jak se zachoval Isaac a sestra hlavní hrdinky na svatbě nebylo vůbec v pořádku. Obecně mi to hrdinčino dětství přišlo takové nedotažené, autorka mohla jít ještě více na dřeň.
Jinak si nemám co vytknout. Série si drží jednotnou kvalitu. Na další knihu se těším má v sobě totiž moje oblíbené téma.

16.10.2021 4 z 5

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

S knihou jsem spokojená. Jako první jsem viděla seriál a mohu ho doporučit stejně jako knihu.
Kniha je psaná příjemným strohým stylem a rozsah je tak akorát.

07.08.2021 4 z 5

Diplomatova žena Diplomatova žena Pam Jenoff

Moje druhá a zároveň i poslední kniha této autorky. Slabé, neuvěřitelné, plné náhod a strašně předvídatelné. Nejvíce mi vadí styl psaní autorky, který je velice zjednodušený a válku odsouvá na druhou kolej a využívá ji spíše jako kulisu.
Veřím, že každá kniha má svého čtenáře ale já se této autorce příště obloukem vyhnu.

25.07.2021 1 z 5

Andělská hra Andělská hra Carlos Ruiz Zafón

Moje první kniha z této série. Musím říci, že se mi kniha líbila. Je to pomalé a místy dosti zašmodrchané čtení.
Jediné co bych knize vytkla jsou vcelku nesympatické charaktery a místy rozvláčnější pasáže. Závěr bych ocenila trošku lépe vysvětlený.

04.07.2021 4 z 5

Muka Muka Lauren Kate

Musím říci, že toto byla opravdu muka. Nudné, málo vykreslené, příběh skoro žádný a postavy ploché. Snad třetí díl bude o trochu lepší.

23.06.2021 2 z 5

Kdo chytá v síti Kdo chytá v síti Marika Pecháčková

Doplňková kniha, převážně rozhovorů, k filmu V síti. Celkově jsem spokojená. Nejvíce mě dostal rozhovor s matkou chlapce zapleteného do kauzy se skautskými vedoucími.

20.06.2021 4 z 5

O čem sní mravenec O čem sní mravenec Cung-wej Čou (p)

Nádherná kniha plná moudrosti. Četla jsem již knihu Hlemýždím tempem a musím říci, že k ní a také k téhle se budu pravidelně vracet.
Obdivuji, že tak málo slov dokáže říci tolik moudrosti.
Kniha je krásná také svým grafickým zpracováním, zdobí a obohacuje mou knihovnu.

30.05.2021 5 z 5

Dracul Dracul Dacre Stoker

Musím nakonec říci, že jsem zklamaná. Nejvíce mě z celé knihy zaujal epilog a doslov, což je celkem smutné.
Mám velice ráda původního Draculu, který je temný, děsivý a považuju ho za jednu ze svých nejoblíbenějších knih.
Kniha Dracul mi přišla zdlouhavá, místy dost nudná a ani trochu děsivá. První část knihy (126 stran) byla čistým utrpením.
Nesmutnější mi přijde, že jsem se u knihy nebála, a to se považuji za strašpytla, který se u původního Draculy doslova krčil strachy.
Škoda ale pro mě zklamání.

11.05.2021 3 z 5

Zloděj čísel Zloděj čísel Hayley Barker

Skvělé zakončení napínavé duologie. Série zapadá do typických YA dystopických příběhů. Postavy bojují proti nespravedlnosti a snaží se změnit systém. Proč ne. Čtivé, napínavé a dobře propracované, krátké kapitoly, sympatické postavy a velice atraktivní prostředí.
Duologii doporučuji.

HODNOCENÍ SÉRIE: 92 %

01.05.2021 5 z 5

Sherlock Holmes a Rudá věž Sherlock Holmes a Rudá věž Mark A Latham

Souhlasím, že kniha perfektně zapadá do kánonu děl A. C. Doylea. První část mě moc nebavila ale jak se na scéně objevil Sherlok Holmes začalo to být skvělé. Co bych knize vytkla byla dost malá písmena a částečně si myslím, že kniha mohla být kratší. Celkově velice podařené dílo.

16.04.2021 4 z 5