vlkove komentáře u knih
Příjemná kniha pro mladší děti. Chválím edukativní přesah. Moc hezky napsané s množstvím ilustrací, příběh hezky plyne.
Nebylo to špatné čtení ale přiznám se, že mě to až tak moc neoslovilo.
Opravdu zvláštní příběh. Chválím zpracování a grafiku knihy.
Dle hodnocení, jsem se na knihu opravdu těšila. Tenhle styl knih mám opravdu ráda, ale tohle bylo hodně slabé. Nudný příběh, nesympatické postavy, vztah hlavních postav, kterému jsem ani na chvilku nevěřila a hodně špatné vysvětlení ,,nenávisti,,. Prostě se mi to nelíbilo a i přesto, že bylo v knize drobet milostných scén, knihu bych určila spíše pro mladší a nenáročnější čtenáře.
Velké zklamání, škoda.
Skvělé zakončení příběhu. Přiznám se, že první díl, mě bavil o trochu více. V prvním dílu bylo také více nečekaných zvratů a mnoho až nečekaně srdceryvných scén. Se zakončením příběhu jsem spokojená. Děj pěkně plyne, kniha se čte dobře, postavy jsou uvěřitelné. Jsem moc ráda, že kniha nakonec vyšla, patří určitě k jedněm z nejlepších dystopií.
HODNOCENÍ SÉRIE: 89 %
Na můj vkus je tato kniha opravdu hodně ujetá. Určitě doporučuji číst lidem 18+.
Kniha není úplně můj styl, je to něco mezi Papírovou princeznou a tvrdším erotickým románem. Tak nějak se nemohu zbavit dojmu, že je to trochu brakovější ale nějakým způsobem mě to zaujalo, proto zkusím i další díly. Musím říci, že jsem z toho stále rozpolcená. Nevím zda bych knihu doporučila. Každý musí posoudit sám.
Velké překvapení! Většina těchto doplňkových knih je udělaná spíše pro zisk a kvalita je upozaděna, to zde neplatí. V knize jsou krásné doplňkové fotografie ale i texty zabývající se natáčením seriálu, knižní předlohou, autorem původních příběhů a filmy natočenými v průběhu let na téma SH.
Musím přiznat, že u přidaných poznámek Sherlocka a Johna jsem se opravdu zasmála.
Knihu moc doporučuji všem nadšencům seriálu Sherlock. Byla bych ráda kdyby se podobná kniha napsala i o dalších dvou sériích.
Krásné ilustrace a pěkný příběh, nic více říkat netřeba.
S jistotou mohu říci, že nejlepší byl první díl. První díl byl opravdu špičkový. Dvojka a trojka už se jen tak vleče, není to ani tak zábavné a prostě už to není ono. Co říci k tomuto poslednímu dílu. Některé pasáže byly nudné a hodně věcí se opakovalo pořád dokola. Nemělo to tak nějak šťávu. Přiznám se, že mě prvních sto stran ani moc nebavilo. Možná kdyby měl původní příběh série jen dva díly, bylo by to lepší.
Nemohu se připojit k nadšeným recenzím. Kniha má horší překlad, jednoduší styl psaní a děj, který se neustále opakuje. Čekala jsem mnohem větší pecku ale přišlo velké zklamání. Opravdu mě to nebavilo, téma se mi tak po stránce 100 zprotivilo a vůbec nechápu jak to, že je série tak oblíbená. Na trochu podobné vesmírné téma doporučuji úžasnou YA sérii Loď mezi hvězdami.
Musím říci, že kniha mě příliš neoslovila. Bylo to prostě slabé. Hlavní hrdinka hodně naivní, příběh celkem o ničem. V tomto žánru už jsem četla mnoho a mnoho lepších knih. Určitě je kniha určena mladým čtenářkám okolo 13 - 15 let.
Kniha pro mě byla částečným zklamáním. Místy byla nudná, hlavní hrdinka nebyla moc zapamatovatelná a ústřední příběh se celkem vlekl. S tématem duchů se v knize vlastně vůbec nepracuje. Dozvíme se, že existují a hlavní hrdinka o tom ví ale to je tak asi vše. Čekala jsem trošku více čtivou knihu s hodně temnými prvky a nějakou tou akcí. Zkusím si přečíst ještě druhý díl. Snad budou má očekávání naplněna.
Viděla jsem nejprve film, který mě opravdu nadchnul. Kniha je příjemným doplněním, je dobře psaná a hezky graficky zpracovaná. Co více si lze přát?
Opravdu nevyužitý potenciál. Musím říci, že jsem čekala daleko více temný příběh. Kniha je vhodná spíše pro mladší čtenáře YA, kteří mají rádi v literatuře nadpřirozené prvky.
Typický příběh pro mladé s fantasy tématikou. Přiznám se, že tyto příběhy mě stále baví. Příběh je poutavý a atmosféra je správně zoufalá. Styl psaní je občas trošku krkolomnější a hlavní hrdinka mě osobně moc nezaujala, proto srážím jednu hvězdu ale knihu doporučuji všem, kteří mají rádi série jako je Vampýrská akademie, Akademie Evernight, Stmívání atd.
Film také nebyl špatný a pokud máte rádi tento styl, tak určitě doporučuji zhlédnout.
Musím říci, že se mi kniha líbila. Ano, v knize jsou upřednostněny milostné linky ale i přesto je pozadí války dobře propracované a uvěřitelné.
Musím si postěžovat na velké množství překlepů v knize, mohu říci, že v 98 % si v knize chyb nevšimnu ale zde bylo chyb a překlepů docela hodně.
Pokud máte rádi příběhy válečných zdravotních sester doporučuji zhlédnout seriály The Crimson Field (2014) a Anzac Girls (2014), oba tyto seriály vyprávějí o zdravotních sestrách v první světové válce.
Tohle bylo skvělé. Láska a trocha tajemství a akce. Chápu, že toto není nejlepší literatura století ale opravdu mě to bavilo, nepustilo mě to a přečetla jsem knihu na dva zátahy. Skvělé a jsem moc ráda, že jsem si koupila všechny díly najednou!
Kniha byla opravdu dobrá! V knihách obvykle nemám ráda dětské hrdiny ale Percy je opravdu příjemná a rozumná postava, kdyby v knize nebyl zmíněn jeho věk, vůbec bych nepoznala, že se jedná o dětského hrdinu.
Krásně napsané. Mnoho informací. Černobílé fotografie. Doporučuji.
Kniha mě ničím nezaujala. Nemohla jsem se do knihy vůbec začíst. Postavy jsou nezajímavé, milostná zápletka rušivá a napětí přišlo až na posledních stránkách. Celkově jsem čekala mrazivý thriller zpracovaný dostupněji pro mládež a musím říct, že jsme byla zklamaná.
Knihu jsme si vzala ke čtení naprosto bez jakýchkoliv očekávání, na hodnocení jsme nekoukala, recenze zatím nečetla a musím říct že kniha se mi nelíbila. Začátek byl zajímavý, postavy celkem zvládnuté ale příběh se vlastně skoro nikam neposune, pořád stojíme na místě a řešíme nějakou rovnici, která minimálně půlku z nás nezajímá. Od Greena jsem četla knihy Hvězdy nám nepřály a Hledání Aljašky a tato z nich byla opravdu nejhorší. U knihy jsme se začala nudit a její dočtení bylo utrpení.
Celou dobu jsem čekala na tu úžasnou myšlenku, na nějaký zvrat, prostě něco kvůli čemu byla kniha vydána ale nic jsme nenašla.
Ztráta času. Nedoporučuji.