Warronika Warronika komentáře u knih

Lakomec Lakomec Molière (p)

Prosté, krátké, zábavné! Bavila jsem se. Doporučuji :-)

20.06.2013 4 z 5

Den se mi v rukou přelomil Den se mi v rukou přelomil Bohuslav Hlinka

Kniha je moc pěkně zpracovaná. Jsou tam i jiné informace než jen ty, které se týkají J.W. Celou knihu provází četné fotodokumentace a je obohacena o Wolkrovi básně, jež jsou doplněné nádhernými fotkami p. Všetečky. Doporučuji přečíst nejen "fanouškům" J.W.

04.06.2013 5 z 5

Francouzova milenka Francouzova milenka John Fowles

Je to můj první historický román. Ze začátku jsem se nemohla dostat do děje, ale potom mě kniha pohltila. Na posledních 30 stránek jsem se těšila jako malá holka, ale nějak jsem se v tom ztratila. Konec byl pro mě překvapením, což je dobře, ale nějak jsem nepochopila některé myšlenky autora. Přesto knihu vřele doporučuji a jsem ráda, že jsem její majitelkou :-)

19.03.2013 4 z 5

Snad v pekle čepujou Snad v pekle čepujou Tucker Max

Byla jsem v šoku, styděla jsem se, ale hlavně jsem se smála. Byla to fajn jízda a nelituju...:-)

18.02.2013 4 z 5

Valkýry Valkýry Paulo Coelho

Je to má třetí kniha od Coelha - předním jsem přečetla Veroniku a Alchymistu a musím říct, že není tak "výživná" jako ty předešlé. Stejně si ale myslím, že Valkýry byly přinejmenším velmi zajímavá kniha.

08.02.2013 4 z 5

Veronika se rozhodla zemřít Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho

Nejkrásnější kniha, kterou jsem doposud četla! Velmi se těším na další knihy od tohoto úžasného kouzelníka. "Kdyby tak všichni mohli poznat své vnitřní šílenství a dál sním žít! Byl by svět horší? Ne! Lidé by byli spravedlivější a šťastnější.""Buď jako pramen, který přetéká, a ne jako nádrž v níž je pořád stejná voda."

30.01.2013 5 z 5

Třetí dívka Třetí dívka Agatha Christie

No, musím napsat, že kniha se mi četla maličko hůř než ostatní romány od A. Christie, které jsem zatím přečetla. Nápad se mi líbil a v závěru jsem byla i nadšená, ale musím souhlasit s Katy007, že ve mě příběh budil pocit nezrealizovatelnosti. I tak jsem ráda, že jsem si knihu přečetla, a že jsem poznala slečnu Olivierovou.

03.07.2014 4 z 5

Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Je to nejzvláštnější kniha, kterou jsem doposud četla. Během čtení jsem se smála a zároveň jsem byla smutná. U všech pro mě vtipných situací, jsem zároveň pociťovala smutek. Nevim, asi to tak mělo být. Ani chvilinku jsem se nenudila a teď se mi stýská. Ale to přejde. Budu si jí číst pořád dokola!

11.04.2014 5 z 5

Vánoce Hercula Poirota Vánoce Hercula Poirota Agatha Christie

Prozatím nejlepší detektivka od A. Christie! Je to taky můj první Poirot - zatím jsem měla tu čest číst knihy pouze se slečnou Marplovou,. Můj závěr? Zatím vše co jsem četla od A. Christie je impozantní! Vřele doporučuji!!!! Jo a do posední chvíle jsem byla vedle jak ta jedle!

26.12.2013

Jak se zbavit starostí a začít žít Jak se zbavit starostí a začít žít Dale Carnegie

Kniha je pěkně napsaná. Líbila se mi a dobře se četla. Někdy jsem ji však nedokázala uvést do praxe - možná je to moje chyba... nevím.Jinak je velmi inspirativní a po jejím přečtení jsem se cítila mnohem vyrovnanější.

16.10.2013 4 z 5

Prokletí a básníci Prokletí a básníci Aleš Pohorský

Ani moc nevím jaký komentář napsat. Možná je to proto, že ačkoliv jsem knihu přečetla celou, pomalu si nepamatuji, co jsem se v ní dočetla. Myslim, že nejsem pro tuto knihu cílový čtenář.

23.08.2013 2 z 5

Slova na strunách Slova na strunách Paul Verlaine

Tuto knihu jsem četla ihned po dočtení životopisu P.V. od Pierra Petitfilse, takže životopisná část této knihy byla pro mě pouze opakování. Vděčná jsem za obrazový materiál, básně a korespondenci. Přesto, že v porovnání s výše uvedeným rozsáhlým životopisem je tento "mini" - obsahuje ve zkratce vše, co je potřeba vědět.

23.07.2013 5 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Čtivá knížka, při které mrazí....Navzdory letům, po které kniha vychází stále splňuje svůj účel. Knihu jsem doslova zhltla a jsem ráda, že jsem se k ní dostala. Nemám zkušenost s drogama, ale někdy mě Christiane vytáčela....Knihu vřele doporučuji, nejen mladistvím.

25.06.2013 4 z 5

Tajemství Barunky Panklové Tajemství Barunky Panklové Helena Sobková

Z této knihy jsem na rozpacích. Chvilkama mi přišla nezáživná, opakující totéž dokola, chvilkama byla velmi zajímavá a čtivá. Lépe bych hodnotila část druhou, tedy portrét B.N. Navzdory smíšeným pocitům mě kniha obohatila a umožnila mi nahlédnout do života našeho národního pokladu.

10.06.2013 3 z 5

Mrtvá v knihovně Mrtvá v knihovně Agatha Christie

Moje první Agatha....Četla jsem jí dva dny. Dva pracovní dny. Četla jsem všude - na záchodě, o přestávku, v tramvaji, v autobuse, ve vaně...... Nevim jak to ta kniha udělala, ale nemohla jsem se od ní odtrhnout. Miluju slečnu Marplovou, miluju Anglii, miluju tu dobu a nejspíš už miluju i Agathu. Těším se na další dílka.

05.05.2013 5 z 5

Fanny Hill - paměti rozkošnice Fanny Hill - paměti rozkošnice John Cleland

Nejsem náročnej čtenář a ani mi nevadí "lechtivé" knihy. Tohle jsem ale nezvládla.... sice jsem jí přečetla skoro celou, ale posledních 70 stran jsem prostě už nedokázala dočíst... Příběh sám o sobě by byl tak na 30 stran...

06.04.2013

Jedenáct minut Jedenáct minut Paulo Coelho

Má 4 kniha od Coelha, a zase mě nadchnul. Krásná kniha a krásný zážitek.

27.02.2013 5 z 5

Just Kids – Jsou to jen děti Just Kids – Jsou to jen děti Patti Smith

Nádherná kniha! Stojí za přečtení!

09.01.2013 5 z 5