Xena011 komentáře u knih
..nemám slov...tak tahle knížka je nej. Patří mezi nejlepší díla autorky. Ohromný příběh a dlouhý, ale díky tomu napínavý a nádherný plný hlavně romantiky (,kterou také nejvíce očekávám) a napínavých různých zvratů. Miluji takovéto děje knih odehrávajících se v minulosti v těchto obdobích a hlavně s anglickou historií a známými králi a osobnostmi, takže nějaké obnovení znalostí a přiblížení historického období je jen výhodou, v čemž se vyžívám. Hodně se mi tu líbilo, že se děj odehrával na několika místech, hlavně nečekaně i v blízkosti Jeruzaléma jako třetí křížová výprava a zamilovaného prince do hlavní hrdinky. Poslední třetina mi přišla podobná Angelice :) ale tu jsme pouze viděla, nečetla, ale toto bylo rozhodně lepší. Jak prolog, tak epilog super. Akorát u epilogu jsem smutnila, protože ten mě ve většině knížek rozpláče, jelikož daný král, či hlavní osobnost zemře a děj je posunut o deset či více let a z toho jak ten život plyne a najednou se dívám na staré hlavní hrdiny a jak to není dlouho, co jsem s nimi prožila jejich první setkání (na začátku knihy), ale na druhou stranu se dozvídám ,jak spolu krásně žili a žijí a mají spoustu dětí..co víc si přát. Možná mě tento příběh také dostal tím ,že jsem už dlouho nečetla tyto super romanticko- historické knihy a nejsem jimi celá poblázněná a nasycená. Ale za tuto knihu smekám. Bohužel už postupně zapomínám ostatní děje knih této spisovatelky, ale na některé (jako tato) se znovu někdy vrhnu a připomenu si krásný příběh a na další , které jsme zatím nečetla, se budu jen a jen těšit. A opravdu doporučuji tuto autorku!!!
Úžasná série plná napětí a nečekaných zvratů. Každým dílem spisovatelka zvyšuje svoji laťku a dokáže stále překvapit a naladit na další díly, po kterých musíte ihned také sáhnout. Super hlášky, humorné pasáže. Některé části mě přišly, stejně jako hlavní hrdince, smutné. A samozřejmě od začátku hádáte a vyšetřujete s hlavní hrdinkou a na konci při vyřešení případu jen nevěřícně koulíte očima, jak je to vůbec možné - hlavně v tomto díle. A Reyes je sexy ďábel!! Škoda, že zatím nejsou přeloženy další díly. Kdo přežije tak dlouho čekat?
PS: Ten konec s bytem jsem ale čekala :D
Jako vždy pěkný historický příběh. Moc se mi líbila zápletka a popis osobnosti Viléma Wallace...jen mě mrzí umírání a popravy a musím nad tím po přečtení knihy uvažovat, jak se kdo a proč tak a tak zachoval, protože část historie je pravdivá. Líbilo se mi i zmínění Arryna z předchozí knihy. Takový pěkný příběh na oddechnutí přijde vhod vždy.
Moc pěkný příběh, který byl samozřejmě zasazen do brilantní historické krajiny a který jsem si oblíbila. Tato kniha se mi hodně líbila, nic jí nechybělo, akorát se takové příběhy musí číst s odstupem času a ne stále po sobě, jinak si na ně moc zvyknete a není z nich takový požitek. Zatím jsme neměla tu čest přečíst si nějaké podobné historické knihy od nějakého jiného spisovatele, ale tato spisovatelka je úžasná v takových romantických příbězích s historickým nádechem.
Krásné. Romantika, napětí, plno záhad a tajemství. Nakonec se na vše příjde. Kdo bude vrahem jsem tipovala a potěšilo mě, že jisté osoby pomáhali nakonec pachatele dopadnout. Na odreagování pěkný příběh.
Pěkná knížka, ale stejná jako první díl, jen z pohledu Holdera. Jsou zde stejné rozhovory, ale myšlenky patří jiné osobě. Tato kniha už příliš nepřekvapí, i když je tam pár částí, které se zde objevují poprvé. Nejkrásnější je ale konec. Pěkný dopis od sestry plný odpovědí a veselé pokračování života a udobření s ostatními.
Pěkná a čtivá kniha, sice mi nepřišla příliš reálná, ale i přesto děj byl strhující. Do poloviny knihy nechci říkat nudný, ale prostě tomu něco chybělo, ale od druhé části knihy to bylo odhalování záhady za záhadou..a to dost krutých a smutných záhad a vracení se do minulosti. Takového kluka jako je Holder, by chtěla snad každá...jeho úžasné, něžné a starostlivé chování prostě nemá chybu. Jen je smutné odhalení pointy knihy. Ve mně to vyvolalo silné pocity, nad kterými se zamyslí každý, kdo tuto knihu přečte a rozhodně nikomu to nepřeje. Já jen doufám, že se takové ohavnosti moc nedějí, i když svět je plný jiných různých zločinů a zrůdností od začátku věků a všude kolem nás, a to je mi moc líto. Bohužel to tak je a vždycky bude. Opravdu silný námět (nelze pochopit, proč to dělal, ale nakonec nebyl schopný unést následky) a pěkné zpracovaný, ale nemůžu říct, že by mi kniha přirostla k srdci tak, jak moje oblíbené série a zasáhla mě hluboko do nitra, že bych ji nechtěla jen tak pustit. Tak to bohužel není, spíš mě zasáhl a otřásl se mnou námět příběhu. Rozhodně doporučuji si přečíst a zjistit smutný příběh minulosti, s nímž jde (snad i v reálu) žít šťastně v přítomnosti.
Pěkná kniha, jako každá jiná od této spisovatelky. Čtivá plná napětí a různých zvratů a samozřejmě romantické části. Je ale odlišná od ostatních knížek, co jsem od spisovatelky zatím četla. Je to hlavně tím, že nyní jsme se ocitly o několik století později, než se odehrává série s Vikingy či Fire. I příběh je trošku jiný.... hledají se zde záhady, ale na kvalitě to stejně neubírá.
Tento díl byl velmi krásný plný napětí a romantiky a hodně čtivý. Na odpočinek úžasné. První díl na motivy Popelka byl dobrý, ještě lepší má oblíbená Červená Karkulka, ale Locika...tak to mě hodně potěšilo, protože ten kreslený film moc zbožňuju. Sice jsem hned nepoznala, že se bude jednat o Lociku (měla jsem jen takové tušení), ale nápověd bylo dostatek...co třeba dlouhé vlasy :D . Krásně se tam vše odehrálo a už se těším na pokračování a završení děje následující knihou (tipuji, že už bude jen jedna? :D).
Úžasný příběh jako každá kniha od spisovatelky. Krásné pokračování, kde se objevují potomci jedinců z prvního dílu. Je zde i určitý podíl skutečné historie na pozadí příběhu. Knihy od této spisovatelky mám moc ráda. Jen jednu věc musím vytknout, a tou je obálka, která vůbec nesouhlasí s obsahem knihy, a to se snad na každé třetí stránce vyskytuje popis hlavních postav.
Jelikož jsem jako malá milovala Červenou Karkulku a byla to má nejoblíbenější pohádka, toto zpracování bylo hodně povedené a moc se mi líbilo. Tento díl byl mnohem lepší než předchozí. Samozřejmě pokračuje děj Cider, který doufám bude dalším dílem pokračovat také napínavě a nečekaně.
Sbírka balda, které se učí na základní škole a jsou v povědomí každého.
Příjemná knížka, plno dobrodružství, které prožívá partička chlapců. Dobře se čte.
Česká klasická divadelní hra...taková pohádka plná nadpřirozena.
Klasika..nezapomenutelný a tragický příběh, který zná snad každý.
Pěkný příběh z prostředí vysoké školy. Dost se mi líbily scény o sebeobraně, jelikož jsem se podobného výcviku také zúčastnila, tudíž mi věci nepřišly neznámé. Super oddechovka na odpoledne, či večer. :)
Opět nádherné pokračování. Úžasný Kaidan, u kterého jsem zjistila krásné ochranářské vlastnosti, i žárlivost, a jak byl schopný vzdorovat otci, i když by za to byl potrestán. Dost mě překvapilo, kdo mu zakázal city vůči Anně. Nejkrásnější okamžiky po příjdezdu Anny za Kaidanem a Blakem. To jsem si vážně užila. S tím bazénem, tancováním, společnými chvilkami v Kaidanově bytě... prostě všechno. Blake byl takový zlatíčko. Oblíbila jsem si celou partu. Zamilovala jsme se nejen do Kaidana, ale celé knihy.
Zakázaná láska si vždycky najde cestu a projde i těmi nejtěžšími zkouškami.
Ze začátku mi kniha přišla dost ujetá, dál se tam objevovaly trapné chvilky a někdy se postavy nechovaly na svůj věk. Nejtrapnější podle mě bylo óčko, které tam pořád spisovatelka opakovala. Byla to zatím nejslabší kniha, co jsem četla. Od této spisovatelky jsem zatím četla Kdopak je ta zrzka, a ta mi přišla o něco lepší. Ale nakonec se kniha dala číst a pomohla se odpoutat od reality. Ale na Božského bastarda ani jedna kniha nemá.