xJessix komentáře u knih
Kniha mě velmi zaujala a už se nemůžu dočkat pokračování. Někdy v polovině knihy mě hlavní hrdinka Elloren svým přístupem rozčilovala, ale to se naštěstí brzy napravilo. Autorka vytvořila zajímavý svět a příběh, který má hodně co nabídnout.
Přečteno během jednoho dne.
I když patřím spíše mezi příznivce delších knih (čím více stran a knih v sérii = tím lépe), Mráz pro mě byl příjemnou změnou. Méně zajímavých pasáží bylo velmi málo a díky tomu bylo těžké se od knihy odtrhnout.
Další milou změnou jsou hlavní postavy, kterým je spíš blíže k 30ti než k 20ti. Mohli jsme tedy v knize narazit na klasické problémy této věkové kategorie (práce, rodina, budoucnost, finance…).
Postavy mi přirostly k srdci velmi rychle. Dynamika mezi hlavní dvojicí byla zajímavá a originální.
Těším se na pokračování a doufám, že překlad vyjde co nejdříve.
Pokud vás kniha nezaujme hned od začátku, dejte tomu šanci. Mě taky chvilku trvalo, než jsem si zvykla na všechny postavy a prostředí - jelikož jsem nečetla předchozí knihy této autorky, bylo toho na mě docela dost :) Kniha si mě nakonec získala natolik, že jsem zbývající 2/3 přečetla za dva dny a hned další den po dočtení jsem běžela koupit druhý, navazující díl.
Krvavé patří jsem začala číst až po přečtení všech ostatních knih. Bála jsem se, že mě až tolik nezaujme. Opak ale byl pravdou a všechny příběhy byly opravdu čtivé. Teď mi je ještě víc líto, že série skleněný trůn je u konce.