xxtom komentáře u knih
Autoři knihy představují různé parazity a jejich způsoby života, a to z různých úhlů pohledu - od lékařského a veterinárního přes biologický až po historický a umělecký. Kniha je doplněna množstvím fotografií.
Má třetí přečtená kniha od pana Zibury a řekl bych, že zatím i nejlepší. Vyprávění z cest je s každou další knížkou o něco lépe a zajímavěji zpracované.
V knize pan Grylls čtivě popisuje své dětství, rodinu, výcvik v armádě a svůj výstup na Mount Everest. Jsem už delší dobu jeho fanouškem a i tak jsem se dozvěděl spoustu nových věcí z jeho života a hlavně postoje k životu. Je až neuvěřitelné, co všechno už dokázal. Smekám.
Svědectví z koncetračního tábora, určitě stojí za přečtení.
Hezké čtení o pražských strašidlech. Zvlášť se mi líbí, že jsou v každé kapitole nejdříve popsaná historická místa a události, se kterými strašidlo souvisí. Čekal jsem ale, že bude knížka trošku strašidelnější.
Popis principů předpovědi počasí. Některé jsou z důvodu stáří knihy trošku úsměvné, celkově ale kniha podává krásný ucelý popis.
Detailní popis historie legendárního amerického vojenského Jeepu včetně technických parametrů doplněný spoustou dobových i současných fotografií.
Má druhá kniha od pana Williamse. Trošku smutná, ale více veselá a strašidelná. Hodně se mi líbily i ilustrace a úprava textu. Děti musí být nadšené.
Moc se mi líbil autorčin jednoduchý a strohý styl psaní a rychlé vyprávění osudů v první a poslední třetině knihy. Samotné vyprávění od moře bylo ale jiné a trochu zdlouhavé.
Osobité povídky od pana Goldflama. Některé k zamyšlení, některé spíše strach nahánějící.
Kniha vtipných sloupků pana Koháka plná jeho osobitého humoru.
Knížka příběhů kapely Tři sestry a jejich zpěváka Fanánka. Každá z kapitol začíná textem některé z písní.
Zajímavé čtení o vývoji člověka jako druhu, o jeho chování a i o celé společnosti.
Vyprávění o Fanánkově mládí a vzniku Tří sester. Knížka mě bavila, stojí za přečtení.
Moc hezká kniha, dozvěděl jsem se hodně nového ze života pana Zátopka. A audio kniha načtená panem Trojanem je famózní.
První polovina knihy o dospívání je velká legrace. Druhá polovina a podnikání už spíše tvrdá realita. Kniha mě každopádně bavila a hezky se četla.