YellowQueen komentáře u knih
Dlouho jsem se téhle sérii bránila, až jednoho dne na Netflixu přistálo její seriálové zpracování. No a já si řekla (jako skoro vždycky), že jestli to chci vidět, a já chtěla, musím si nejdříve přečíst knihy. A nemohla jsem udělat lepší rozhodnutí, protože do série jsem se po pár stranách totálně zamilovala. Čte se úplně sama, doslova jsem hltala každou stránku, větu, každé slovo. Takže teď jen zbývá pustit se do seriálu! (Ze kterého se obávám, že budu zklamaná, jak to tak u zfilmování knih bývá... ale uvidíme)
Příjemné čtení na večer, nic velkolepého, ale člověk si u toho odpočine, což byl hlavní účel čtení této knihy, takže dobrý.
Krásná knížka, na kterou jsem se dlouho těšila a rozhodně mě nezklamala.
Kniha, kterou jsem četla do školy. Vůbec mě nebavila a vždycky jsem se do ní tak akorát nutila, bohužel.
Vzpomínky na Afriku pro mě vždycky zůstanou krásným filmem s Meryl Streep v hlavní roli. Ale nikdy na ně nebudu pomýšlet jako na tu nezapomenutelnou knihu. Protože pro mě bohužel tak trochu zapomenutá je. Četla jsem ji díky čtenářské výzvě, jinak bych asi zůstala jen u filmového zpracování. Ale je to škoda, určitě je to jedna z těch hezkých klasik, které by se měly nejdříve přečíst a pak až shlédnout.
Upřímně jsem původně ani nevěděla, že je to drama, myslela jsem, že je to klasický román! Asi jsem ve škole pořádně nedávala pozor. Každopádně mě neskutečně bavila a zároveň děsila, jak jsou lidé schopni dopustit takových zvěrstev kvůli nějaké pomstě, víře v Boha atp.
Krásná povídková knížka skvělých českých autorů. Téma lásky se asi nikdy neomrzí, především když forma lásky, ať už šťastné či nešťastné, má několik podob. Není přespříliš dlouhá, ideální k proložení jiných knih, já si vždycky před spaním přečetla jednu povídku, takhle 10 dní.