Yunnan Yunnan komentáře u knih

Bretaňská idyla Bretaňská idyla Jean-Luc Bannalec (p)

Desátý případ pro komisaře Dupina, milovníka tučňáků a kofeinu, rodilého Pařížana za trest přeloženého do Bretaně – na konec světa. Ach, jak já jsem se na tebe, mon commissaire, těšil. Euromedia bohužel vydává mého oblíbeného Dupina s dvouletým zpožděním a tak si vždy musíme hodně počkat, než se opět dočkáme nového dílu. Tento desátý díl, jsem četl v době, kdy mi odcházela nejbližší bytost, se kterou jsem lásku k Bretani a komisaři Dupinovi sdílel.

01.01.2024 5 z 5

Pošťákova snoubenka Pošťákova snoubenka Denis Thériault

Pokračování osamělého pošťáka, tentokrát spíše z pohledu Tanie a více rozepsaný Bilodův příběh. A opět nádherná a skvostná obálka od Terezy Králové. Nic víc k tomu nemohu dodat, snad jedině opět haiku, které miluji, ale v tom nejsem ani žákem, co by se k mistrovi, byť jen na dosah, přiblížil...

31.08.2023 5 z 5

Letní záhady Letní záhady Agatha Christie

Výborné čtení, skvělá sbírka povídek se všemi postavami příběhů Agathy Christie. Setkáme se s oblíbeným Herculem Poirotem, slečnou Marplovou, Parkerem Pynem, Tommym a Pentličkou a panem Quinem. Takže člověk, který třeba nečetl jiné příběhy než Poirota, nebo slečnu Marplovou, může tak ochutnat i příběhy s těmito postavami. Knihu jsem si užil.

14.10.2023 5 z 5

13! 13! Pavel Tomeš

Díky jedné úžasné kamarádce jsem se dostal k tomuto souboru povídek s názvem 13!, který jsem samozřejmě četl úplně špatně, než jsem se zaposlouchal do audioknihy na ČRo. Některé povídky byly malinko slabší a některé (většina) naopak skvělé. Knihu jsem si koupil zároveň i papírovou, kdybych náhodou nestihl poslechnout všechny povídky a dobře jsem udělal, kniha má krásné kresby Lenky Otáhalové a s bohatou přílohou navíc.

05.03.2024 5 z 5

Smysl vraždy Smysl vraždy Jane Isaac

Knihu jsem dostal jako dárek od své bývalé kolegyně, skvělé šéfové, což mě moc potěšilo, protože jsem knihu zahlédl v novinkách a zaujala mě její anotace. Příběh začíná ve vězení, ve vyšetřovací vazbě, kde sedí hlavní hrdinka Anna, která našla ve svém bytě mrtvého muže. Hlavní vyšetřovatelka šéfinspektorka Helen Laveryová je sympatická a řeší problémy nejen v práci, ale i u sebe doma se svými dvěma syny.
Postavy jsou opravdu dobře zvoleny a popsány, ale Anna mě občas dost štvala :o). Nevím, jestli budu mít chuť do dalšího dílu série, ale rozhodně se mi první díl četl moc dobře.

08.11.2023 5 z 5

Nejmenší etudy pro malé i větší houslisty Nejmenší etudy pro malé i větší houslisty Eva Bublová

Vynikající škola, přesněji řečeno etudy, pro malé houslisty, ale stejně tak i pro nás dospělé, co s houslemi začínáme, nebo se k nim po mnoha letech s láskou vracíme (což je můj případ). Výborným způsobem učí výměny poloh (v 1. - 4. poloze) tak, aby to pro začínajícího houslistu bylo co nejpřirozenější.

27.08.2023 5 z 5

Indiánský erotikon: Zaručený recept na chutné manželství Indiánský erotikon: Zaručený recept na chutné manželství Danka Štoflová

Zbývá mi ještě necelých šedesát stránek, ale prostě musím si sem napsat pár slov do komentáře, protože jsem toho tak plný!!! Bože! To je taková SÍLA a NÁDHERA!!! Kdyby měla tisíc stran, tak by to bylo málo. Směju se až mi tečou slzy a pak mi ty stejné slzy tečou znovu, ale dojetím a lehkým smutkem a cítím hlubokou vděčnost, že to mohu číst a zažít...

10.10.2024 5 z 5