Zara Zara komentáře u knih

Rozrušená země Rozrušená země Michail Alexandrovič Šolochov

Nebyla snad ani tak nudná, jako nechutně poplatná bolševickému režimu.

23.07.2011 2 z 5

Na hraně Na hraně René Manzor

Ad: JustWomen : Že jsem s tím na straně 13 nesekla!!!

11.09.2022 2 z 5

Znamení zla Znamení zla Christoffer Carlsson

Autorovy předchozí počiny jsem zavrhla už v první třetině, o to víc mě překvapil poměrně dobře vystavěným příběhem s řadou poctivě vykreslených postav.

15.01.2021 5 z 5

Následky Následky Niña Weijers

Na rozdíl od uživatelky invocation11 mi
lehce schizofrenní vypravěčský styl vyhovoval až svou druhou půlkou, kdy se konečně pohnul děj a vysvětlil tak mnohé (pro mě nepochopitelné) kroky chování hlavní hrdinky.
První část byla jen obhajobou (u mě marnou) existence moderního umění, která si v ničem nezadá s odborným výkladem a z něhož jsem si jako laik zapamatovala větu "Současné umění je nemocné" (s čímž se plně ztotožňuji).
Zatímco v první části je pro mě hlavní protagonistka pouze extravagantní "umělkyní" jednající naprosto iracionálně, v části následné jsem schopna vnímat ji naopak velmi lidsky a pochopitelně.

09.01.2021 4 z 5

Motýlí chlapec Motýlí chlapec Peter Stjernström

Stjernströme, Stjernströme....měl ses radši věnovat kariéře ve finančním průmyslu než se jí vzdát a "věnovat se na plný úvazek psaní".
Jak vidím, nejsem s tímto názorem ojedinělá.

11.01.2020 1 z 5

Potopa Potopa Kristina Ohlsson

Evidentně jdu se svým hodnocením proti většinovému proudu. Četla jsem všechny díly stávající série a jedinou hvězdičku dávám za autorčin doslov, v němž vyjadřuje úmysl tvorbu této řady ukončit.
Poslední hřebíček do rakve působí dojmem naprosté křečovitosti, je evidentní, že spisovatelka svůj potenciál vyčerpala a zoufale loví v kalných vodách.
Nevím, proč se někteří autoři tak zarytě drží pera (i když zrovna tuhle dámu zdejší feedback jistě povzbudil), když jim samotným musí být zcela jasné, že světu zkrátka sdělili, co měli a je na čase jít do důchodu.

03.12.2019 1 z 5

Hybatelé Hybatelé David Mitchell

Jeden z hodnotících se "v knize málem utopil". Vedlo se mi stejně, takže jsem v tomhle hybridním moři doplavala pouze do Mongolska.Odpad!

26.07.2016 ztráta času

Norsko v noci Norsko v noci Derek B. Miller

Debut a hned trefa do černého! Soudě podle kvality čtiva se ani nechce zdát, že je autor Američan.

31.07.2015 5 z 5

Mezi kladivem a kovadlinou: Dvacáté století v osudech literárních osobností Ruska Mezi kladivem a kovadlinou: Dvacáté století v osudech literárních osobností Ruska Ivana Ryčlová

Musím dát za pravdu všem chvalitebným recenzím známých osobností uvedeným na přebale knihy - doporučuji nejen rusofilům!

15.01.2015 5 z 5

Následky Následky Koethi Zan

Plytká, hloupá,naivní slátanina s typickou pečetí současné americké literatury.Úplně si představuju stejně kvalitní filmovou verzi...

03.06.2014 ztráta času

Zapomenuté šaty Zapomenuté šaty Riikka Pulkkinen

Kdyby se knihou netáhl přesmutný leitmotiv smrti a umírání, dala bych o hvězdu víc...nicméně, kdo má optimismu na rozdávání,vyplatí se přečíst.

07.01.2014 3 z 5

Cosmopolis Cosmopolis Don DeLillo

Přes mou averzi k většině zámořských literárních současníků jsem se do knihy začetla, nenechala se odradit její dusnou atmosférou a sledovala dokonalou sebedestrukci hlavního antihrdiny až do předpokládaného konce.
Nicméně na "Padajícího muže" tato novela nemá..

09.08.2013

Slepá bohyně Slepá bohyně Anne Holt

Připadá mi, že se kniha trošku veze na hřbetě fenoménu zvaného "severská krimi".Roztahaný děj, vcelku předvídatelné rozuzlení,některé účelové zápletky působící až trapně (hlavní protagonisté jsou celá léta kamarádi, ale zrovinka teď si spolu "něco začnou").
S ohledem na autorčinu bibliografii a fotografi (takový poctivý seriozní obličej, bohužel bez šťávy - tento popis sedí i pro její detektivní prvotinu) bych jí neskromně doporučila exponovat se dál v dětské literatuře...

27.06.2013 1 z 5

Do dna Do dna Michael Thomas

Hm...docela ráda bych si poslechla ,co vedlo renomovanou porotu k udělení "literární ceny IIMPAC" ...zřejmě mi avizovaná vysoká úroveň díla mimoděk unikla.

22.02.2013 2 z 5

Tichá žena Tichá žena Monika Zgustová

Možná až příliš velké sousto pro začínající autorku....v širokém časovém záběru se odvíjí příběh hlavní hrdinky a jejího syna za použití epiky, která místy nápadně připomíná červenou knihovnu...

22.02.2013 2 z 5

Ztrácení Ztrácení Marilynne Robinson

"Ztrácení" - v mém případě času stráveného nad nic neříkající knihou plnou plytkých popisů krajiny i lidských charakterů,aneb zase jeden přehmat v knihovně...

29.01.2013 1 z 5