zeytin zeytin komentáře u knih

Motýlia izba Motýlia izba Lucinda Riley

Nesklamala, potešila a v závere mi bolo ľúto, že už skončila. Po prečítaní všetkých vydaných dielov série Siedmych sestier som mala veľké očakávania aj od tejto knihy a som veľmi rada, že ani v tomto prípade autorka nepodliezla vysoko nastavenú latku. V knižke sa veľmi zaujímavo rozvíja dej viacerých postáv prostredníctvom životného príbehu 70-ročnej ženy Posy. V knihe sa nachádza moje obľúbené prelínanie dejových línií z prítomnosti do minulosti. Pre mňa je dobrá kniha tá, ktorá ma prenesie do deja knihy tak, že sa cítim byť jej súčasťou. Rada túto knižku odporúčam všetkým, ktorí zvažujú jej čítanie.

18.05.2020 5 z 5

Ideální muž Ideální muž Julie Garwood

Balzam na ženskú dušu, opäť jeden "ideálny muž", priama dejová línia. Taká knižka večer pred spaním...

03.07.2018 4 z 5

Tajomstvo Tajomstvo Kathryn Hughes

Veľmi pekná kniha, hoci oproti autorkiným dvom ďalším knihám (List a Kľúč) sa mi javí ako najslabšia. Dej sa len veľmi pomaly rozbiehal, až neskôr nabral príbeh tie správne grády. Jedna z opísaných scén sa diametrálne líši od reality, čo na mňa pôsobilo rušivo. Ale kniha určite stojí za prečítanie.

14.10.2018 4 z 5

Posledný sľub Posledný sľub Kathryn Hughes

Knihu po prečítaní radím do kolonky: "Pekné, prečítané, ale jedenkrát a dosť." Od autorky som čítala všetky knihy, ale táto sa mi javila ako najslabšia. Kniha je síce písaná mojim obľúbeným štýlom - prelínanie minulosti a prítomnosti, ale zo začiatku bolo to prelínanie veľmi chaotické. Veľa postáv, ale žiadna taká, ktorú by som si obľúbila, ktorá by ma vtiahla do deja, s ktorou by som mohla prežívať emócie.

03.11.2020

Setkání s cizincem Setkání s cizincem Lisa Kleypas

Ďalšia úžasná kniha zo série Ravenelovcov. Nádherná, pútavá oddychovka. Keď ma kniha dokáže preniesť na iné miesto, do inej doby, zžijem sa s jej postavami, neviem sa dočkať, kedy ju opäť vezmem do ruky a po jej prečítaní mi je ľúto, že sa skončila.... Vtedy viem, že kniha bola perfektná.

14.10.2018 5 z 5

Kľúč Kľúč Kathryn Hughes

Veľmi pútavo napísaná kniha, žiadne nudné alebo hluché časti, chytľavá od prvej strany. Je vsadená do zaujímavého prostredia ústavu pre choromyseľných. V knihe sa prelína prítomnosť s minulosťou. Krásne rozpracované charaktery hlavných postáv, veľmi dobré opisy miest. Pri čítaní som mala som pocit, ako keby som sa ponorila do knihy, precítila atmosféru. A tento pocit je pre mňa pri čítaní najdôležitejší. Jedna z najlepších kníh, ktoré som v poslednom čase čítala.

07.10.2018 5 z 5

Slib Slib Lisa Kleypas

Mám prečítané všetky knihy od tejto autorky, avšak táto je naozaj najslabšia, či obsahovo, dejovo, alebo aj úrovňou rozpracovania postáv, opismi... Veľmi slabá. Príde mi, ako narýchlo napísaná, len aby niečo bolo. Škoda. Veľmi som sa tešila.

30.10.2018 2 z 5

Jamaica Lane Jamaica Lane Samantha Young

Pár knižiek od tejto autorky som už čítala, takže keď som siahla po tejto knižke, vedela som, čo môžem čakať, avšak tento diel bol pre mňa sklamaním. Bez akéhokoľvek deja, myšlienky, absolútne predvídateľné, plné klišé... Doslova som sa musela nútiť, aby som ju dočítala.

24.10.2018 2 z 5

Úniky Úniky Julie Garwood

Síce dejovo slabšia oproti ostatným častiam, ale aj tak príjemné čítanie na dva dni :-)

24.06.2018 4 z 5