Zomy Zomy komentáře u knih

Falešné zásnuby Falešné zásnuby Jo Beverley

Kdybych měla být spravedlivá, tak bych dala 3,5 hvězdy. Je to lepší průměr, ale vyložená bomba, která mě chytne za srdce, taky úplně ne, nemám z toho takové to těšení, že si to zase někdy brzy přečtu.
Ale autorka nezklamala a určitě budu v sérii průběžně pokračovat.

17.01.2021 3 z 5

Drzý bastard Drzý bastard Vi Keeland

Autorky svoji práci umí, o tom není pochyb. Ale tentokrát mě bavila jen první půlka knihy. Ta měla všechno, na co jsme u jejich knih zvyklé - vtipné dialogy, jiskření, dojetí (přiznávám, ukápla mi slza).
Ale ta druhá půlka? To byla skoro až nuda.
Zaprvé Chance už se rozhodně nechoval jako bastard (jak byl na začátku dokonale vykreslen). Audrey se nechovala pro jistotu vůbec nijak. Všimněte si, že mezi hrdiny pak už téměř neprobíhala, až na pár výjimek, nějaká větší interakce.
Zadruhé se děj odvíjel velmi podobně jako v Šéfovi.
Zatřetí Chancovo chování nebylo romantické (alespoň pro mě), ale po tolika stránkách už spíše.... otravné...
Tentokrát opravdu jen průměr.

04.01.2021 3 z 5

Dáma a psanec Dáma a psanec Rowan Keats

Taková příjemná klasika. Kulisy i způsob vyprávění mi trochu připomíná některé historické knížky od Julie Garwoodové - ale co si budeme povídat, Garwoodka umí líp dojmout, víc chytit za srdce. Tady mi postavy nepřirostly k srdci.
Je to hezký příběh, ale nemyslím si, že se k němu snad budu vracet.

02.01.2021 3 z 5

Vdej se ještě dnes Vdej se ještě dnes Linda Needham

Vůbec mě to nebavilo a ačkoliv anotace vypadala slibně, nedokázala jsem se začíst. K autorce se už nevrátím.

05.11.2020 2 z 5

Tajemství lady Gwyn Tajemství lady Gwyn Sabrina Jeffries

Pěkná historická romance, ale Sabrina má i lepší.
Celá rodina v rámci dynastie vévodů je skvělá, reálná - obzvlášť to, jak se Gwyn neustále "štěká" se svým dvojčetem Thornem, je velmi dobře zobrazeno, tam to ukřivdění v minulosti vyloženě prýští.
Naopak Joshuu jsem si po předchozím díle představovala jinak, jeho postava mohla být propracovanější...

19.09.2020 4 z 5

Vzdej se mi Vzdej se mi J. Lynn (p)

K J.Lynn jsem se vrátila po delší době a chvíli mi trvalo, než jsem si na její styl zase zvykla, zkraje mi to přišlo přehnaně naivní, emotivní. Ale jakmile jsem se do toho zase dostala, tak mě to ohromně bavilo a nechtěla jsem se od knížky odtrhnout (ačkoliv ta naivnost a emotivnost platí). Reece byl hrdina se vším všudy, zápletka byla poměrně zajímavá, romantika z toho jen sálala, super.

19.08.2020 4 z 5

Nezralý pro lásku Nezralý pro lásku Barbara Dawson Smith

Od autorky jsem předtím četla Svůdné objetí a to bylo lepší - víc propracované, zamilovanější.
Nezralý pro lásku má pomalejší rozjezd a postava Jane je dost rozpolcená. Nejdřív je to šedá a upjatá stará panna, která se lusknutím prstu stane smyslnou krasavicí, jež dosáhne všeho, co si zamane.
Přesto se kniha čte pěkně a v rámci historické romance jde o lepší průměr.

02.08.2020 4 z 5

Římanka Římanka Alberto Moravia (p)

Skvělé dílo italského neorealismu, které chytí u srdce. Řeší existenciální problémy chudých lidí (žen) ve válečném a poválečném období. Adriana je krásná mladá dívka, charismatická a taky charakterní, kterou ale její okolí (dokonce vlastní matka) i okolnosti přinutí k prostituci. Zažívá zoufalství, depresi, potkává všemožné pochybné existence a o tom všem ona sama (fiktivně) vypráví. Závěr knihy je smutný i plný naděje.

20.07.2020 5 z 5

Nahý markýz Nahý markýz Sally MacKenzie

Tuhle autorku jsem měla roky jen tak v záloze. Hloupý název a ještě hloupější obálka mě opravdu nelákaly. Ale když jsem dostala chuť na obyčejnou historickou romanci, rozhodla jsem se to risknout. A rozhodně nelituji. Je to prosté, hloupoučké - ale právě proto se takové knihy píšou, k totálnímu vypnutí mozku. Romantika je moc hezká, rozhovory vtipné a laskavé, žádná velká dramata ani intriky, zkrátka se mi to trefilo do nálady.

24.06.2020 4 z 5

Buď se mnou Buď se mnou J. Lynn (p)

Hlavní problém této knihy je ten, že je to 2.díl série. Není to špatná kniha, to vůbec, ale laťka zkrátka byla nastavena u té předchozí a jen těžko se jí dosahuje.

Začátek se poměrně vleče, je to zdlouhavé, krok dopředu a dva zpátky. Přiznejme si, že Jasovo tajemství není vůbec tajemné, naštěstí ale vypluje napovrch poměrně brzy.

Jinak je to ale velmi příjemná YA kniha, plná romantiky, dojetí a vysokoškolského života.

11.06.2020 4 z 5

Někdo to rád skotské Někdo to rád skotské Suzanne Enoch

Enoch mívá velké výkyvy. Tohle je ten horší případ - v podstatě je to jen velká nuda. Celá kniha se odehrává na jednom místě, rozpadlém opatství, a řeší se jediná věc - Catriona se cítí jako exot a není si jistá, jestli si zaslouží lásku dobromyslného Munra. Ten si ale jistý je, takže všechny překážky lehce překoná. Příběh MacLawryho klanu je završen, ale k téhle knížce se už vracet nejspíš nebudu.

19.05.2020 3 z 5

Stingerův pád Stingerův pád Mia Sheridan

Nejdřív jsem se bála toho, jak v romanťárně může být hlavním hrdinou pornoherec. Pak jsem znejistěla u těch časových skoků. Ale není čeho se bát, je to romantika jako hrom :-)

08.05.2020 4 z 5

Znovuzrozený milenec Znovuzrozený milenec J. R. Ward (p)

Tohoto dílu jsem se bála. Měla jsem strach, že to bude příliš drásavé, uslzené (i z mé strany), že se bude Thor pořád jen trápit kvůli Welsie. Ale autorka mě opět uchvátila - to, jakou novou partnerku mu přisoudila... Bomba!

Je to originální, dojemné, něžné. Co všechno spolu zažili... Tyhle dvě duše se potřebovaly a já se Wardové klaním. Nečekala jsem, že by mě mohl 10. díl nějak zvlášť překvapit, ale tohle mě dostalo.

21.02.2020 5 z 5