Zomy Zomy komentáře u knih

Jedna noc s ním Jedna noc s ním Elle Kennedy

Dokonalá pohádka. Vtipná, zábavná, jiskrná i romantická.

Ovšem není tam nic nového, žádná přidaná hodnota. Takhle jednoduchý příběh je tak dobrý jen díky tomu, že Elle je dobrá. Ale umí i líp.

29.08.2020 4 z 5

Plamen a květ Plamen a květ Kathleen E. Woodiwiss

Páni, to je romantika! Knížku jsem měla delší dobu jen odloženou na neurčito, ani nevím proč, když Květy na vodě se mi od autorky moc líbily. Ale teď přišel čas na Plamen a květ a jediné, co mě mrzelo, bylo to, že jsem to nepřečetla na jeden zátah.
Je pravda, že začátek byl dramatický opravdu hodně a bylo to dost nadsazené. Ale bylo to potřeba, aby se pak mohl vztah mezi Brandonem a Heather vyvíjet tak, jak se vyvíjel. To sbližování bylo úžasné, opravdu takové, jak se na historickou romanci sluší a patří. Je pravda, že než se na sebe fyzicky opět vrhli, tak už to bylo trošku zdlouhavé, až otravné.
Jednotlivé scény byly téměř filmově popsané, opravdu jsem je před sebou "viděla", prostě báječná romanťárna.

22.08.2020 5 z 5

S láskou tě nenávidím S láskou tě nenávidím Jo Watson

Naprosto dokonalé. Takhle má vypadat romantická komedie. Ben je zamilovaný od prvního okamžiku, kdy Seru potkal, a nic mu nezabrání v tom, aby ji získal. Samozřejmě, že na příběhu není ani špetka reality, ale je to vtipné, odlehčené, romantické a mě to ohromně bavilo.

12.07.2020 5 z 5

Rytmus, já & Malychin Rytmus, já & Malychin Mariana Zapata

Já věděla předem (na základě stylu Kultiho), že se mi Rytmus bude líbit. Ale stejně mě překvapilo, jak moc.
Mariana Zapata je zkrátka skvělá. Její knihy jsou vtipné, trošku pohádka (povahy mužských hrdinů, jak jsou si jistí tou pravou a neváhají si na ni počkat).
Ale to, jak se pozvolna vytváří vztah mezi mužem a ženou, z kamarádů k milencům, jak se mezi sebou baví, jak do toho zapadají jejich ostatní rodinné vazby, to je vlastně neuvěřitelně reálné.

Celou knihu jsem se usmívala, až smála, a opravdu to na mě působilo jako hojivý balzám na duši.

23.05.2020 5 z 5

Hra Hra Elle Kennedy

Autorka sice v předchozím díle psala, že ji psaní Risku pohltilo a bavilo jako už dlouho ne, ale za mě je tedy Hra podstatně povedenější. Zatím nejpovedenější z celé nové série. Vtipnější, sympatičtější, jiskrnější.
Vsuvka s Pablem je dokonalá.

22.04.2020 5 z 5

Zakázané uvolnění Zakázané uvolnění Bal Khabra

Jako letní pohodovka na zchlazení super. Dialogy a škádlení mě bavily moc, docela jsem se u nich usmívala, pokud vyjdou příběhy dalších hokejistů, ráda si je přečtu.

Na Elle Kennedy to samozřejmě nemá (možná jsme si ji my holky postavily na piedestal, že to byly jedny z prvních hokejových romancí?), ale rozhodně mi to přišlo mnohem lepší než Na ledě.

Co se mi zdálo dost přitažené za vlasy, byl Summeřin vztah s otcem. Chudák holka - slavný otec, stabilní zázemí a ona si nese trauma z toho, že neměl čas? Chápu, že nezájem každé dítě bolí, ale tady to nebyl otcova lhostejnost, Summer tomu šla dost naproti.

Jinak fajn počtení, nemám s tím problém.

31.07.2024 4 z 5

Láska zrozená ve lži Láska zrozená ve lži Lexi Ryan

(SPOILER) Trochu jsem se zápletky bála, protože pokud něco v červené knihovně nesnáším, jsou to lži a intriky (tady je to rovnou v názvu) a mrtvé manželky/zdrcení vdovci.

Navíc je to příběh, který jsme v takových knížkách vlastně četli už stokrát (zrušená svatba, nevěrný přítel, zlá sestra - prostě je tu úplně všechno).

A přesto je to skvělá knížka. Klobouk dolů před autorkou, která to dokázala výborně zpracovat - tu chemii, křehký vztah, dvě bolavé duše. A je tu i vtip a suprová rodina. Navíc početná, moc se má všechny těším ;-)

20.06.2024 5 z 5

Anglická lekce Anglická lekce Natasha Boyd

(SPOILER) Skvělá knížka, čtivá, zajímavá, autorka bezpochyby umí.

Přesto nemůžu dát 5 hvězd, protože mám v knížkách ráda, když jsou k sobě partneři upřímní. Tady ovšem oba více než 200 stran kličkovali, hráli si na flirt, sváděli jeden na druhého, kdo vlastně nechce závazky, oba zapírali svoje city.
Navíc takhle mlžili víc než 9 let! Jako já to chápu - budování důvěry, potřeba najít pevnou půdu pod nohama, uzdravení se. Ale proboha 9 let?!
Pointa mě překvapila, takové propletení jsem nečekala, to bylo fajn.

Konec už byl zase příliš sentimentální a přeslazený - na to, kolik si toho ti dva celou knížku neřekli, toho nakecali na pár stránkách až moc.

Ale přečetla jsem knížku během jednoho lenivého dne a rozhodně mě to bavilo.

28.04.2024 4 z 5

Pravidla randění Pravidla randění Vi Keeland

Mně tenhle příběh fakt sedl, trefil se mi do nálady, to ne že ne. Přesto se mi potvrdil pocit, že holky ztrácí jiskru.
Romantická linka je jednoduchá a vlastně nekomplikovaná, Billie i Colby měli od začátku jasno a bylo to fajn.
Rozhovory mezi chlapy byly zábavné a těším se na osudy ostatních.
Ale celkově to bylo vlastně takové příliš sentimentální, občas až přehnané (jako začátek s nevěrným přítelem nebo závěrečná zápletka s Mayou), Colby byl docela klaďas.
V každém případě to účel - příjemný večer s knížkou - splnilo.

27.04.2024 4 z 5

S ďáblem v ráji S ďáblem v ráji Elizabeth O´Roark

První knížka autorky pro mě byla obrovským příjemným překvapením, takže jsem se druhého ďábla nemohla dočkat.

Až na to, že Josh nebyl vůbec ďábel, ale muž snů hned od začátku.

Hayes s Tali v předchozím díle měli asi větší jiskru a odlehčenost, tady to bylo všechno vážnější.
Přesto tu nic nechybí, dojetí, trochu napětí, trochu humoru v příjemných dialozích.
Život hudební hvězdy, která nemá v podstatě žádnou svobodnou vůli, mi přišel až děsivě uvěřitelný.

4,5 hvězdy za knížku, kterou jsem opět louskla za noc.

28.03.2024 5 z 5

Nelítostný princ Nelítostný princ Sophie Lark

Příjemné překvapení, které je psané s lehkostí a vtipem. Aida je fakt střela, která se jen tak něčeho nezalekne.
K poslední, páté, hvězdě mi tam chybí ještě trochu víc romantiky, lásky, kterou bych z nich cítila.
Přesto jsem si Nelítostného prince užila.

01.12.2023 4 z 5

Miluji tě, Jasone Thorne Miluji tě, Jasone Thorne Ella Maise

Je to krásný a příjemný příběh. Ale možná jsem byla až moc natěšená a příliš si od toho slibovala, že jsem teď po přečtení vlastně tak trošku zklamaná.

Motiv s falešnou svatbou mě vždycky baví, to je jistota. Jason i Olive byli fajn. Ale chyběl mi tam humor a trochu větší spád.

Erotiky na mě už zase bylo až moc a na spojení "jeho ztopořený péro" jsem začala být dost alergická.

Ale knížka je rozhodně čtivá a pár romantických chvíli vykouzlí.

10.10.2023 4 z 5

Rozhodně ne on Rozhodně ne on Whitney G. (p)

Whitney G. mě ještě nezklamala. Její knihy mají vždycky vtip i jiskru a stejný díl erotiky a romantiky.
Tady je to stejné, bavila jsem se, i když je to na autorku nezvykle pohádkové a Chloe se nezvykle krátce bránila znovudobývání svého prince.
S knížkou jsem moc spokojená, přečetla jsem ji za večer a pobavila se. Jen bych to klidně zvládla propracovanější, tohle je fakt rychlovka.

20.09.2023 4 z 5

Neodolatelná Neodolatelná Melanie Harlow

Naprosto jednoduchý příběh s obyčejnou zápletkou, nic originálního ani zapamatováníhodného.

Je to sladká kniha na líné odpoledne nebo klidný večer. Výjimečně tu nemáme milionáře ani babrání se v traumatech z minulosti. Zkrátka sednete ke knížce a za chvíli máte přečteno. Já jsem spokojená.

09.08.2023 4 z 5

Osudový dopis Osudový dopis Vi Keeland

Byly doby, kdy jsem tyhle dvě autorky hltala, počínaje Alfasamcem. Pak se mi tak nějak přejedly, protože začaly být čím dál tím sentimentálnější a hrdinové si v sobě nesli čím dál větší traumata. Takže jsem si od nich dala pauzu a teď už si je dávkuju s většími odstupy.
Osudový dopis je fajn romanťárna, občas vtipná, hezky to odsýpá, nemá hluchá místa. Poslední třetina už opět sklouzla k melodramatu a bylo to zbytečné. Podle mě by spisovatelkám slušela humornější forma bez té přehnané přeslazenosti, mrtvých manželek (tady ovšem dávala smysl, uznávám), bez vážných nemocí, osudových záměn a podobných "povinných" scénářů.
Ale vztah Saddie a Sebastiana (a Birdie) byl popsán moc hezky, bez větších zvratů, s velkou dávkou lásky. Knížku jsem si rozhodně užila.

23.05.2023 4 z 5

Ian Ian Lauren Layne

Škoda za to zdejší opatrné, až vlažné hodnocení - já jsem moc spokojená. Dostala jsem všechno, co od žánru očekávám. Jsou tu krásní a úspěšní lidé, atraktivní prostředí New Yorku, lehká zápletka a romantika o napraveném prostopášníkovi. Četlo se to parádně a těším se na další Vlky.

16.05.2023 4 z 5

Odvážná volba Odvážná volba Kate Bateman

Tohle bylo nečekaně skvělé!
Je to klasická historická romance v tom nejlepším smyslu slova. Jednoduchá zápletka a svižný děj, inteligentní a úsměvné dialogy - to, jak na sebe hlavní dvojice reagovala, mělo chemii a bylo to uvěřitelné a ohromně příjemné. Čtení jsem si maximálně užila a jen pevně doufám, že se dočkáme dalších děl této autorky - sérii rozehrála parádně.

26.02.2023 5 z 5

Král Král Devney Perry

Mě tahle knížka vlastně ani moc ... nebavila...

Když jsem objevila tuhle sérii, měla jsem radost a těšila jsem se na jednotlivé díly... No, že by to byla snad temná série, jak je uváděno, tak to už je úplně k smíchu.

Zápletka byla fajn, postavy celkem taky, děje je dost. Ale všechno to tak nějak rychle sklouzne po povrchu, je to velmi jednoduché - jak propracování postav a vztahu, tak jazyk jako takový.

Dash zavraždil mraky lidí a nechce žádné rodinné vazby, ale po měsíci je vymalováno a vše je zalité sluncem.

Knížka se čte rychle a rozhodně neurazí, ale že bych se k ní někdy vrátila, to taky asi úplně nehrozí.

22.02.2023 3 z 5

Tanec za odpuštění Tanec za odpuštění M. K. Hardy

(SPOILER) Skvělá knížka, opravdu snad lepší než první díl.
Pokud jde o mě, klidně bych knihu ukončila před tím velkým zvratem. To, jak se Riley a Jack sbližovali, bylo parádní, culila jsem se u toho a moc si to užívala. To rozuzlení s bulvárem mě opravdu překvapilo a zklamalo. Já bych na Jackově místě snad ani odpustit nedokázala, úplně mi to zkazilo dojem z jejich dosavadního vztahu, pro mě to bylo za hranou.
Ale klobouk dolů před autorkou a jejím stylem. A název knihy je s ohledem na příběh vážně skvělý.

13.02.2023 4 z 5

Sladký nepřítel Sladký nepřítel Kristen Callihan

Mě to vůbec nebavilo. První díl byl milé překvapení, tady se jen tlachalo a tlachalo, hned po prvním setkání už byla Emma a Lucian spřízněné duše, které dokázaly komunikovat i beze slov... žádná jiskra, žádné zajímavé dialogy, velká nuda. Musela jsem se přemlouvat, abych to vůbec dočetla. Nechce se mi věřit, že stejná autorka dokázala napsat toto i Manažera, který mě bavil moc.
Dávám 3 hvězdy, třeba jsem se jen netrefila do své nálady.

24.11.2022 3 z 5