ztráca komentáře u knih
Knihu jsem právě dočetla. Líbil se mi obsah, který nebyl ani detektivkou v pravém slova smyslu, ale ani tuctovou červenou knihovnou . Spíš se podobal reálnému příběhu, který se může stát mnoha dívkám či mladým ženám. Mám bohužel, trochu problém se zpracováním konce knihy. Až do osvobození nebo spíš ohlášení se na policii vše beru, ale pak mi přijde, že spisovatelka chtěla za každou cenu knize vnutit romantiku s nádechem harlekýnek, který se k celému ději prostě nehodil. Navíc mě osobně přišlo, že hrdinka až na nějaké drobné útrapy ve finále neutrpěla žádnou větší újmu, což je po těchto zážitcích zhola nemožné - a to hlavně po psychické stránce. Ještě bych chtěla doplnit.. Vztah s rodinou byl jasně daný od začátku, kdy se rodiče v knize objeví. Ale aby byla Lotte tak kategorická ohledně otce v době, kdy se vzpamatovávala ze šoku z propuštění,týrání atd. mi přišlo skoro úsměvné ... Závěrem za sebe mohu říct, že mě kniha obsahově nezklamala, nicméně zpackaný konec, kdy autorka ujela do roviny romantiky za každou cenu, u mě snížil hodnotu díla a nápadu.
Tuto knihu jsem četla jako první z Coelho knih. Velmi ráda se k ní vracím, listuji a pročítám náhodné úryvky. Má pro mě poměrně silné téma, které je neotřelým způsobem popsáno. Nicméně chápu, že nemusí mnoha lidem sedět nejen příběhem, ale i způsobem jakým je napsána. Ale tak to u většiny knih běžně chodí