zuzana4291 komentáře u knih
Děj trochu chaotický, chvíli jsem z hlavního hrdiny měla pocit smutku, bláznovství, naivity a zároveň hrozného vzteku a beznaděje. I když kniha končí velmi smutně, tak některé části byli velmi čtivé, některé méně.
Tuto knížku jsem milovala v dětství. Díky čtenářské výzvě jsem se k ní vrátila a opět nezklamala. Velmi napínavý, dobrodružný děj. Některé dlouhé pasáže vyprávění Paganela jsou náročnější, ale popisné momenty má Jules Verne ve všech svých knihách, tudíž ani v této knize se čtenář tomu nemůže divit.
Kniha je úžasná, velmi inspirativní a úplně jsem autorovi a jeho manželce trochu záviděla....jediná věc, která mi vadila, byly občasné filozofické rozbory.....které někdy byly zdlouhavé a nudnější, ale jinak knihu velmi doporučuji k přečtení, vč. dodaných krásných fotografií, které v knize jsou
kdyby tento díl série nebyl napsaný, tak by se vůbec nic nestalo....tento díl mi přišel naprosto zbytečný.....akorát zbytečné natahování série...tak teď už ten poslední, snad bude lepší
kniha mě moc zklamala....od začátku je strašně chaotické, autoři skáčou z jednoho děje do druhého a z postavy na jinou....takže když už si myslíte, že jste konečně přišli na to, kde jste a o koho se jedná, tak se objeví další postava a čtenář zase neví, proč se tam objevila, vše se dozví až po delší době....jediné, co celou knihu zachraňuje je závěr, ale jen na tom se stavět nedá
První polovina knihy mi přišla hrozně vleklá a nudná, ale přesně v polovině se příběh začal měnit na velmi zajímavý a až do konce takto vydržel...škoda té první poloviny
úžasný román, od kterého jsem se nemohla odtrhnout....i když některé sexuální scény až zbytečně moc dopodrobna popsané, ale jinak vývoj jednotlivých postav a intriky moc krásně napsané
Kniha se skvěle čte, čtenáře zaujme od prvních stránek....velmi zajímavý děj......kam se až člověk může dostat a co dokáže v sobě probudit za úplně jinou osobnost, když mu život předloží překážky....
skvěle napsané, skvělý děj....čtenář se nenudí od prvních stránek.....vřele doporučuji
opět člověk pořádně neví až do konce, kdo je pachatel....ale tato knížka byla nejen velice poutá a příběh mě dost překvapil:-) takže vřele doporučuji
jak vždy, autor nezklamal....velmi čtivý příběh...opět je pachatel někdo, s kým člověk vůbec nepočítá
Druhý díl je stejně poutavý jako první...vřele doporučuji....už se těším na třetí:-)
Jinak popis Sofie vč. celého její chování je velmi dobře popsán a až neuvěřitelně reálně správný....úplně mě z toho mrazilo....
Tuto knihu doporučuji, některé věci, o kterých se autor v současnosti zmiňuje, jsem poznala i na vlastní kůži. A docela mě zamrazilo. Je to zajímavý pohled na příští léta. Jen doufám, že některé autorovi prognózy nevyjdou...
Další z knih, kdy autor nezklamal. Pro milovníky i nemilovníky starého Egypta velmi poutavá a poučná kniha. Velmi netradičně psaný životopis, ale opravdu se čtenář doví spoustu zajímavých věcí. A za sebe mohou říci, že i když jsem přečetla o starém Egyptě hodně knih, zase jsem našla věci, které byly pro mne nové.
Za mě je zatím z celé série nejslabší. I když se autorka snaží pokračovat stejně jako v prvním díle. Tak podle začala sklouzávat jiným směrem. Uvidím, jaký bude další díl.
První díl mi přišel lepší než tento druhý. Tento díl má za mě prvky dystopie a trochu se odklání od nastaveného děje prvního dílu.
Po prvním déle, jsem si říkala, jestli vůbec začnu číst druhý. Dle mého názoru první polovina knihy se zbytečně táhla a měla jsem pocit, že ji ani nedočtu. Ale druhá polovina, již měla své kouzlo a děj se začal mít konečně spád.
Jedna z knih, která mě úplně vtáhla do děje a ať jsem četla knihu kdekoliv, tak jsem vůbec nevnímala okolí, ale jen napínavý příběh plný zvratů. Hned sahám po dalším díle této série.
Poprvé jsem tuto knihu (prakticky celou sérii) četla jako dítě. Příběh mě úplně nadchnul. Letos jsem se k této sérii vrátila díky čtenářské výzvě a vůbec toho nelituji. Je to kniha, která strhne čtenáře svým dějem. Nejen příběhem dvou kamarádů, ale také historií, která předcházela před občanskou válkou.
Zase jedna velmi dobrá kniha od tohoto autora. Pro mě velké překvapení, kolik postav se dalo v tomto dílu dohromady.