zuzana4291 zuzana4291 komentáře u knih

Čerwuiš Čerwuiš Alberto Vojtěch Frič

Za mně nádherná kniha. V životě jsem o Fričovi neslyšela a moc toho lituji.
Kniha je neuvěřitelná, jak v popisech, co se asi odehrávalo v hlavě indiána, tak i co v hlavě Friče.
To co on zažil už asi prožít v dnešní době nelze, ale i přesto je tato kniha nadčasová.

23.08.2022

Vzducholodí kolem světa Vzducholodí kolem světa Jules Verne

Za mne jedno ze slabších děl tohoto autora. Měla jsem chvilkama problém toto dílo dočíst.
Ale i přesto je neuvěřitelná autorova fantazie a technické znalosti.

10.08.2022 3 z 5

Největší záhady kriminalistiky Největší záhady kriminalistiky Jaroslav V. Mareš

Za mě je velmi dobře napsaná kniha. Každý případ jsem četla jedním dechem. Je to zajímavé, jak se to celé událo a jak to vypadalo na venek vč. závěrů, i když hodně často nedávají smysl, protože lidé byli ovlivněny minulým režim apod.

25.02.2022 5 z 5

Zemí šelem Zemí šelem Jules Verne

Na knihu jsem narazila u svého kamaráda, který vlastní dokonce druhé vydání této knihy z roku . Takže je psaná ještě starší češtinou. Asi o to více se mi kniha líbila. Klasicky jsem u knihu totoho autora bojovala s popisovými části. Ale i tak má tato kniha své kouzlo.

09.10.2021 4 z 5

Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Preferuji knihu před filmem, takže jsem začala s ní. Tato kniha na mě působila svěžím dojmem, četla jsme jí jedním dechem. A díky zaplatkám byla zajímavá.

11.04.2021 5 z 5

Šéfové jsou kokoti Šéfové jsou kokoti Jan Vlachynský

Kniha je velmi zajímavá. Měla jsem jen trochu problém na začátku, ale pak to bylo dobré. Kniha vede k hodně zamyšlení nad aktuálním chování zaměstnanců i šéfů. Tuto knihu doporučuji přečíst prakticky všem.

27.03.2021 4 z 5

Rozhovory Hitchcock – Truffaut Rozhovory Hitchcock – Truffaut Alfred Hitchcock

Pokud chcete nahlédnout do brilantního mozku, dle mého názoru, nejlepšího režiséra, který kdy žil, tak tuto knihu vřele doporučuji. Dozvěděla jsem se spoustu zajímavých skutečností a sama jsem zjistila, jak režiséři, kteří nastoupili až po něm, se jím v detailech nebo třeba jen umístění kamery nechali inspirovat.

14.03.2021 4 z 5

Nikdy nedělej kompromis aneb Vyjednávej tak, jako by ti šlo o život Nikdy nedělej kompromis aneb Vyjednávej tak, jako by ti šlo o život Christopher Voss

Kniha velmi obhatila můj pohled na manipulativní techniky v rámci komunikace. I když nápis vypovídání trochu o ničem jiném, i přesto kniha pojednává hodně o možnostech vyjednávání a to i v běžném životě a nejen v obchodním světě.

31.01.2021 5 z 5

Tma Tma Jozef Karika

Tato kniha mi přišla ze začátku zajímavá. Ale jak jsem se dostávala dál, tak mi přišla stále více a více nejasná, až absurdní a rozuzlení, už bylo úplně mimo moje chápání.

21.12.2020 3 z 5

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Většina knihy je velmi hezká a zajímavá. Ve většině knihy je hodně popisů a zamyšlení. Oproti tomu konec je jak z rychlíku. Jakoby to chtěl autor, co nejrychleji ukončit.

21.12.2020 4 z 5

O smrti a znovuzrození O smrti a znovuzrození Ole Nydahl

Kniha se velmi dobře čte. I když jsem našla kapitoly, které se mi hůře četly. Ale celkově je kniha zajímavá a umožnila mi jiný pohled na smrt.

12.12.2020 3 z 5

Za oknem Za oknem Aleš Palán

Zajímavý projekt, který byl pro první týdny pandemie velmi vhodný. Některé příběhy mě vůbec neuzajily, ale některé byly hezké a velmi čtivé.

24.11.2020 3 z 5

Sen o Zeleném domě Sen o Zeleném domě Liz Rosenberg

Velmi hezky napsaná biografie o autorce knížek. I když jsem od této autorky zatím nic nečetla, tak její osud je velmi zajímavý, i když neměla vůbec lehký život. Tato kniha zaujme stylem i příběhem.

11.10.2020 4 z 5

Kulka Kulka Mary Louise Kelly

(SPOILER) Chvilku mi trvalo než jsem se vpravila do autorčino stylu psaní. Téma knihy bylo zajímavé a asi i díky kratším kapitolám se kniha velmi dobře četla. Ale přeci jen mi v té knize něco chybělo. Nevím, jestli to bylo překombinovaným koncem nebo že z introvertní učitelky se stal vrah.

27.09.2020 4 z 5

Kuřata v hadí kleci Kuřata v hadí kleci * antologie

Kniha je různorodá jako jednotlivé povídky. Některé čtenáře velmi pohltí, ale pak se najdou některé, které se čtou velmi těžce. Celkově jsem měla s knihou problém ji dočíst.

26.09.2020 3 z 5

Doba koronavirová Doba koronavirová Václav Cílek

Pro mě první kniha, která shrnuje první otázky a pocity, které jsme skoro všichni zažívali na začátku "korona éry". Ale nic nevnucuje a ani nepodsouvá.
Já osobně jsme měla nejvíce problém uchopit a pochopit část od Martiny Viktorie Kopecké.
Ale myslím si, že díky tomu, že kniha obsahuje od každého autora svůj osobitý pohled, tak si každý svůj článek (příběh) najde. Já jich našla hned několik a byla jich většina.

16.08.2020 4 z 5

Královna povětří a temnoty Královna povětří a temnoty Cassandra Clare (p)

Velmi hezké završení celé série. Tato poslední kniha se dá srovnávat s druhým dílem. Opět plná zvratů a zajímavých příběhů. Vadila mi tam návštěva jiné "dimenze" a malinko zbytečně zdlouhavý konec. Ale zůstal v některých otázkách otevřený.

27.06.2020 4 z 5

Pravda Pravda Terry Pratchett

Moc hezký příběh o novinařeně a vzniku na Zeměploše. Kniha se dobře čte a opět autorům humor nezklamal.

25.04.2020 4 z 5

Hate List Hate List Jennifer Brown

Na prvních stránkách jsem pochybovala o tom, zda knihu vůbec dočtu. Ale velmi rychle mě děj knihy úplně pohltil. Nedokázala jsem se odtrhnout, dokud jsem jí celou nepřečetla. Nakonec i pír slz ukáplo. Je to překvapující kniha o pocitech a vypořádání se s tramatickým zážitkem.

15.03.2020 4 z 5

Výtvarné umění Zeměplochy Výtvarné umění Zeměplochy Terry Pratchett

Hezké doplnění a ztvárnění postav Zeměplochy. Zaznamenaný pohled jak autora tak i výtvarníka, který se trefil přesně do autorovo představ. Jen mi tam některé postavy chyběly.

08.03.2020 4 z 5