Zvelebilova komentáře u knih
Třetí díl mě také zklamal (ale ne tak, jako druhý). Arťomovy sny a mystika se vytratila, místo toho se zase vysvětlilo mnohé, co jsem tušila už u prvního dílu. Jenom mi přišel charakter hlavního hrdiny naprosto jiný, jeho motivace úplně zcestná a sám byl docela protivný. Prostě už to nebyl vykulený klučina, který objevuje svět, ale arogantní blbec, který si myslí, že ho nic nemůže zabít. Úplně to ztratilo kouzlo. Sašu bych úplně poslala někam, Homér byl nudný už ve dvojce a jediná sympatická postava byla Aňa, chudák holka.
Druhý díl mě zklamal. Homér i Saša mi byli nesympatičtí (což se umocnilo třetím dílem), Arťom se tam jenom mihnul a už to nebylo dobrodružství plné poznávání divného postapo světa, spíš nějaké psychologické drama.
Musím říct, že první díl je ze všech nejlepší. Super fabulace o postapo světě. Arťoma jsem si oblíbila, přišel mi jako super vykulený klučina. Mystické věci, sekty, extrémisticky politicky zaměřené stanice i zoufalí lidé podtrhovali všeobecnou šílenost, v jakou se lidstvo propadlo. Mělo to svoje kouzlo a bylo to skvělé dobrodrožství, pokračování mě už zklamala.
Taková oddychovka to byla. Zajímaly mě postupy při vyšetřování a cynické poznámky detektivů. Scéna s "volavkou" byla ale hodně věrohodná a brutální.
Co tu hodnotit - zákonodárce uzákonil, my čteme :D
Zajímavé čtení. Spíš na dlouhé zimní večery jako počteníčko souvislostí. Chybí mi zase schématičnost pro přípravu na zkoušku.
Zajímavá učebnice. Trochu mi chyběla systematičkost a schémata. Je to spís pěkné počteníčko.
Dalimil fakt sympaťák, Václav II dobrý idiot :D Anežka blbka k pohledání. Hezké historické pozadí a super příběh.
Lízinka je docela blbka, aspoň je pěkná. Místy absurdní drama, ale zase plné odvážných scén a brutálních praktik.
Velmi hezky popsané praktiky katů, které kupodivu odpovídají historickým dokumentům. Poutavý příběh kata Mydláře a jeho syna pak dobře okolnosti doby dokreslují.