Ultrazpracovaní lidé: Proč nemůžeme přestat jíst věci, které nejsou jídlo, a co s tím? podobné
Chris van Tulleken
Víte, čím krmíte sebe a své děti? Audiokniha Ultrazpracovní lidé, kterou napsal Chris van Tulleken. Vydejte se na fascinující a zároveň děsivou cestu do světa ultrazpracovaných potravin. S pomocí vědy odhalíte, co skutečně jíte a proč moderní strava vede spíše než ke zdraví a rovnováze k chronickým nemocem, duševním chorobám a závislostem. Kromě nečekaného složení běžných potravin rozkrývá Chris van Tulleken také znepokojivé výrobní procesy a zákeřné marketingové taktiky, které nás nutí po těchto chemických pochoutkách sahat znovu a znovu. Smířit se s tím ale nemusíte. Autor, který se experimentálně zkusil měsíc stravovat stejně špatně jako typický britský teenager, ukazuje, jak se závislosti na „nejídle“ úspěšně bojovat a konečně převzít vědomou kontrolu nad tím, co denně konzumujeme. V audioknize se mimo jiné dozvíte Průmyslové zpracování potravin snižuje obsah mikroživin tak drasticky, že způsobuje podvýživu a obezitu současně. Nízkokalorické výrobky podporují přejídání navzdory tomu, že neobsahují cukr. Nezdravá strava je celosvětově spojena s větším počtem úmrtí než kouření. Mnoho průmyslových potravin je cíleně navrženo tak, aby byly návykové. Jak rozvíjet schopnost rozhodovat se při nákupu zdravěji. Tato kniha navždy změní náš pohled na to, co máte na talíři.... celý text
Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2024 , Jan MelvilOriginální název:
Ultra-Processed People: Why Do We All Eat Stuff That Isn't Food... and Why Can't We Stop?, 2023
Interpreti: Ondřej Novák
více info...
Podobné knihy (3)
Čo naozaj jeme? Pravdy a mýty o jedle Timothy David SpectorV priebehu svojho výskumu a lekárskej praxe britský lekár Tim Spector zistil, že existuje až šokujúco málo dôkazov týkajúcich sa našich najhlbšie zakorenených predstáv o jedle. Je soľ naozaj taká škodlivá, ako sa o nej t... více
Dilema všežravca: Príbehy štyroch jedál Michael Pollan
Táto otázka sa týka každého všežravca a vždy to tak bolo. Keď môžete skonzumovať prakticky hocičo, čo vám príroda ponúka, rozhodovanie o tom, čo by ste mali jesť, nutne vyvolá úzkosť. Najmä ak vám niektoré z potenciálne ... více
Kniha, ktorá vám možno zachráni život: Ako dlhšie a lepšie žiť vďaka vede Graham Lawton
Každý z nás chce byť zdravší, silnejší a dožiť sa čo najvyššieho veku. No ktoré metódy naozaj fungujú? Naozaj jestvujú superpotraviny? Ako minimalizovať riziko cukrovky, rakoviny a Alzheimerovej choroby? Aká škodlivá je ... více
Štítky knihy
potraviny potravinářský průmysl
Autorovy knížky
2024 | Ultrazpracovaní lidé: Proč nemůžeme přestat jíst věci, které nejsou jídlo, a co s tím? |