10 – Vetřelec v pevnosti Kačerov

Povídka od: Don Rosa
Z knihy: Život a doba Skrblíka McKváka


Poté, co Skrblík McKvák vydělal na Yukonu miliardu dolarů, rozhodl se, že nastal správný čas založit centrálu, z níž vybuduje celosvětové finanční centrum!
Nakonec se rozhodl opustit spolu se svými sestrami Hortensií a Matyldou Skotsko a zamířil na pozemek na západním pobřeží Ameriky, který kdysi koupil od jistého zlatokopa.... a který leží nedaleko malé vesničky jménem KAČEROV!

Originální název:

The Invader of Fort Duckburd


Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
20.02.2019 5 z 5

Měly jsme hned tušit,
že jste podvodníci!
Čtyři Osamělý jezdci
a žádný Tonto?!


Musím přiznat, že po přečtení devátého příběhu „ Miliardář z Ponurého pahorku“ jsem se hodně obával dalších dobrodružství Skrblíka McKváka. Už je z něho miliardář a tak nějak kašle na dobrodružství a snaží se usadit. Po slabém předešlém příběhu mi to tak nějak připadalo logické, že nastane úpadek srandy a napětí.

Malá ochutnávka:
No tak Skrblíku, přestaň remcat!
Jak jsi mohl vědět, že jezdí na směs kerosinu a velrybího oleje?
To jsi nečetl ty poznámky v návodu psané malými písmeny?

Naštěstí se hned na začátku objevuje název městečka Kačerov a to znamená, že teprve teď se dostáváme do té fáze, kterou u nás v Evropě důvěrně známe. Kačerov jak hurikán...tádá, tádááá. Znáte ne? A hned po příjezdu se Skrblík potkává s partou syslů, pardon svišťů. A nejlepší na celém příběhu je historická zteč k dobytí kopce Killmotor a následný historicko hysterický ústup z kopce Killmotor. Jo tady jsem se zasmál. Tak to nebylo tak strašné, jak jsem se obával.

Citát: A teď ti povím o tom, jak jednou bylo v Transvaalu takové vedro, že zlato teklo jako karamel!