11 -Nejbohatší kačer na světě

Povídka od: Don Rosa
Z knihy: Život a doba Skrblíka McKváka


Skrblík McKvák se zde vydává na pouť světem, aby nacházel další nerostná bohatství a zakládal další a další své firmy. Začal v Africe, kam vzal i své dvě sestry Hortensii a Matyldu. Jenže zde se všechno pokazí. Sestry odjíždějí naštvané na svého bratra a bratr sám je postihnut kletbou voodoo.....

Originální název:

The Richest Duck in the World


Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
20.02.2019 3 z 5

Skrblík míval všechno!
Teď má jen své peníze a to,
co se za ně dá koupit!
Ach jo, je z něj jen
starý chudák!

Skrblík McKvák je zde posedlej prachama, bohatstvím a kletbou voodooo. Je agresivní, ještě víc chamtivý, než ho známe a v tomto příběhu je zlej a urazí i své dvě sestry. Vůbec se mi nelíbí, proč Keno Rosa tento příběh vložil do tohoto svazku. Vlastně mi tímto činem Skrblíka skoro znechutil.

Malá ochutnávka:
A rozhodně nepotřebuju, aby se mi pod nohama pletly nějaký vyžírky z příbuzenstva! Vraťte se do tábora a nepleťte se do toho! (Skrblík útočí na vesnici kmene Voodoo)

Zmatená a nesourodá sněť obrázků kdy Skrblík cestuje po světě. Všechno je moc rychlé, jen střípky a pak hajdy do další země. Vůbec se mi tato povídka nelíbila. A ještě ke všemu je to nejsmutnější povídka tohoto svazku. Kdyby zde nebyla, vůbec by mi to nevadilo.

Citát: Hle, temná hodina pro klan McKváků!

Musím však přiznat, že to sem patří. Je to prostě temná stránka Skrblíka McKváka. Jen prostě lituji, že těch 23 let, co nebyl doma, dal Keno Rosa do jedné povídky. Možná by tato epizoda vyžadovala celou knihu.

Citát: Jasně, jsi čím dál bohatší, ale taky jsi čím dál lakomější a protivnější!