Betonová džungle

Povídka od: Mark Verheiden
Z knihy: Predátor omnibus. Kniha první


Příběh o tom, jak Predátor navštívil New York. A bylo prolito spousty krve.

Originální název:

Concrete Jungle


Rok vydání originálu: 1989

Komentáře (2)

Přidat komentář

Terva
20.11.2022 4 z 5

Scénář: Mark Verheiden
Kresba: Chris Warmer a Ron Randall
Inkeři: San De La Rosa, Chris Warner a Randy Emberlin
Barvy: Chris Chalenor
Titulní list: Den Berauvais

„Poprvý za tejden jsme měli pořádnej signál . . . . Když jsem uslyšel znělku “Krok za krokem“, tak mi přeskočilo. . .“

Úvodní list, kresba, kterou má na svědomí Den Beauvais je tak impozantní, že jsem si jí musel naskenovat do své sbírky kreseb z celé omnibuské série. A teď něco k příběhu. Varování pro ty, kteří mají rádi seriál Krok za krokem. Tento příběh není pro vás vhodný a neptejte se proč, když u toho umírají lidi! Nevadí vám teleshopping ani kuželky, ale nemáte rádi seriál Krok za krokem? Tak věřte, že až sem se Predátor dostal.

Malá ochutnávka:
RASCH - Viděl jsi to? Na Long Islandu založili satanistický kult krav. Hamburgery ve tvaru pentagramu, obětní omáčka . . . no tak, Schaefe, řekni něco. Mlčíš od tý doby, co jsme odešli ze stanice.
SCHAEFER – Něco není v pořádku. Město . . . se mi nezdá v pořádku.

V tomto příběhu, který se odehrává v New Yorku, vystupuje detektiv Schaefer, bratr Dutche z prvního filmového Predátora. Tohle je však jakýsi paralelní příběh Predátora 2, který se odehrával v Los Angeles. Je to masakr, plno krve, lidé svlečení z kůže a bez hlav. Naprosto perfektní příběh ze světa Predátorů a lidí. Avšak je tu i jedna velká nelogičnost s cestou do Kolumbie. Tento akt jsem nějak nepochopil. Proto jen za čtyři hvězdy.

Citát: Matka vždycky říkala: „Ty zlé věci se ti jenom zdají. Nejsou skutečné.“ . . . Lhala!

Terva
14.05.2015 4 z 5

Já mám rád dvojku Predátora, byl dobrý a stává se kultem. Tato povídka je trochu jiná, ale na stejné gusto. Malá ochutnávka: Tehdy jsem se naučil, že je rozdíl mezi zabíjením z nutnosti a zabíjením pro zábavu.