Hra na život a na smrt / Hra na život aj na smrť

Povídka od: Gert Prokop
Z knihy: Experiment člověk, Kto by už kradol nohy!


Timothy Truckle má najít Jacquese Puissanta, osobního kuchaře Henryho Forda Šestého a nenapravitelného hazardního hráče. Jenže se připlete do protiamerické demonstrace a je zatčen NSA, která pro výslech zatčených nepoužívá zrovna ty nejhumánnější metody. Tiny si tak projde peklem, které neodčiní ani úspěšné nalezení Jacquese Puissanta.

Originální název:

Spiel auf Leben und Tod


Rok vydání originálu: 1977

Komentáře (2)

Přidat komentář

knihyKeMne
17.10.2020 3 z 5

Trochu jiné než ostatní Truckleho příběhy. Detektiv nakonec všechny zas přech**je, jak jinak, že. Jen jsem stále čekala, kdy se konečně začne něco dít, no říkám, trochu jiné.

yerry
11.08.2016 3 z 5

Tento príbeh je už riadna a kvalitná ideologická vypaľovačka. Timothy Truckle tu síce má nájsť strateného šéfkuchára ale to len tak na okraj. Ťažiskom príbehu je tu fakt, že sa dostane do spárov gestapákom z NSA. Orwelov román 1984 z toho trčí ako päsť na oko.

Ak už chcel autor opísať totalitné fašistické USA, mohol aspoň názvy tých agentúr pomeniť. Tak to v skutočnosti robí každý takýto režim. Ak tak nespravil, jedná sa s najväčšou pravdepodobnosťou o ideologický arzenál svojej doby, čo do kvalitnej literatúry nepatrí. Ale stále dobré...