Náhodné setkání

Povídka od: Paul Kupperberg
Z knihy: Vetřelci - Hon na brouky


Mariňáci Gilmore a London při průzkumu planety objeví kromě místní flóry a fauny i podivný a smrtelně nebezpečný invazivní druh. Zdejší mírumilovná zvěř proti němu nemá šanci. Budou ji mít mariňáci?

Originální název:

Chance Encounter


Rok vydání originálu: 2017

Povídka vyšla v knize:

Komentáře (4)

Přidat komentář

Nostromo
29.12.2019 4 z 5

Jedná se o první povídku v knize a musím říct , že mě celkem zaujala. Prostředí planety, souboj s ,,vetřelci´´ a závěr měl svou myšlenku. Za mě dobrý úvod.

Rawar
07.01.2019 2 z 5

01: Náhodné setkání – Paul Kupperberg – v prvé řadě jsem měl trochu problém s překladem. Konkrétně se zvoláním: „Jste tam, vy lidi, v pořádku?“ Já vím, are you guyz ok there, ale vážně to přeložit doslova? Zní to dost hrůzostrašně. A to je asi jediný hrůzostrašný element této povídky. Jinak si myslím, že autor měl slušnou vizi, akorát si to v hlavě nedal dostatečně dohromady a exportoval to na papír bez přípravy. Mnohokrát jsem se již v životě setkal s tím, že i když ve vašich představách a myšlenkách je něco zcela jasné, zvučné, přehledné…záleží hlavně na interpretaci, pokud to chcete předat dále. Taky z toho může vzniknout pěkný galimatyáš, kdy nemáte šanci představit si okolí, reálie, samotnou podstatu, leda by Vám jí někdo nakreslil. 2/5


Lenka.Vílka
12.09.2018 2 z 5

Aha, tak hned na úvod divná prapodivnost. Byla jsem ochotná hrát to s autorem až do konce, ale oba jsme měli štěstí, že to nemělo víc stránek. A poslední odstavec. Aha, ha ha.

Terva
15.04.2018 2 z 5

Tady jsem byl pěkně zmatený. Vetřelcům se to sice podobá, ale velikostí je vajíčko rovno slepičímu. Tak že taky žádní řádní Vetřelci s velkým V. Ano, jsou to sice „brouci“, ale na Vetřelcích to tak trochu hapruje.

Malá ochutnávka:
Došlo ale k tomu, že byli nuceni sestoupit do neprozkoumané nízké gravitace neznámé planety v systému Zeta Reticuli, aby provedli nutné opravy a shromáždili data pro společnost Weyland-Yutani.....

Jediné, co vám tak evokuje filmové předlohy je firma Weyland-Yutani. Jinak nic. Jen přibližná podoba vetřelců na této planetě by možná, ale jen možná mohla připomínat klasické Vetřelce.
Konec povídky (pointa) to však totálně zakope.

Citát: Štěstí přeje odvážným, chlape..........