Nebezpečná kořist

Povídka od: Scott Sigler
Z knihy: Vetřelci - Hon na brouky


Povídka vyprávěná z pohledu Větřelců.

Originální název:

Dangerous Prey


Rok vydání originálu: 2017

Povídka vyšla v knize:

Komentáře (3)

Přidat komentář

Rawar
07.01.2019 5 z 5

16: Nebezpečná kořist - Scott Sigler – Moc pěkné vyprávění z neokoukaného pohledu Vetřelčího roje. Nejprve nám své životní příběhy vypráví trubec, potom embryo a nakonec se nám z hrudního koše nebohého hostitele prokouše samotná královna. Vše je doplněno spoustou poznatků a pro nás, kteří si libují v temných zákoutích mysli roje, je to skutečná studnice na naše budoucí hypotézy. 5/5

Lenka.Vílka
20.09.2018 5 z 5

Naprosto perfektní! Proč to takové nemohlo být celou sbírku?! To by se mi četlo a hodnotilo líp. Protože my rádi klaďase, ale zaporácí jsou ještě víc fajn (víte, jak to v tomhle případě myslím). Navíc to bylo strašně dobře napsané. Doporučuji slovně, protože u povídky to jinak nejde. Ale knihu vážně doporučovat nebudu. To můžu slíbit, přestože jsem těsně před cílem.


Terva
17.04.2018 5 z 5

Vejce nemyslí.
Vejce necítí.
Ovšem vejce vnímá.
A vejce ví.

Ovšem tohle je bomba. Opravdu originální povídka a supr námět. Tleskám. Tento příběh se pro mě stal neprostým favoritem.

Malá ochutnávka:
Ochránce přitiskne hlavu proti zdi pokryté uschlým sekretem jeho druhu. Bručí vzkaz. Nízkofrekvenční vibrace se nesou tou látkou a šíří se vetšinou kolonie. Ta zpráva nepředstavuje žádné slovo, ale prozrazuje jednoduchý vzkaz, jemuž všichni rozumějí: noví hostitelé.

Příběh nám vypráví Vetřelec, Facehugger a Chesburster mladé královny. Nádhera.
Tohle je zajímavé téma na film. Ještě jednou tleskám.

Citát: Vejce se brzy otevře. Nositel se spojí z hostitelem.