Ohniváci

Povídka od: Tim Lebbon
Z knihy: Vetřelci - Hon na brouky


Prequel k Lebbonově trilogii Bouře ve vesmíru. Hlavní hrdinkou je drsná Akoko Halleyová, která vede jednotku známou jako Ďáblovi psi.

Originální název:

Spite


Rok vydání originálu: 2017

Povídka vyšla v knize:

Komentáře (4)

Přidat komentář

Rawar
07.01.2019 3 z 5

17: Ohniváci - Tim Lebbon – Poslední povídky se zhostil autor výborného románu Vetřelec: Probuzení a taky trilogii Vetřelec vs Predátor, kde mám přečtené první dva díly, a jsou výborné. Očekávání tedy bylo velké. Zde se příběh točí okolo party mariňáků, kteří hrají podstatnou roli právě v trilogii. Jejich příběh nás zavede do konfliktní situace se zajímavými tvory, kteří dokáží chrlit zásaditou lávu, s velice nízkou viskozitou ale silnou přilnavostí. Navíc se po smrti rozprsknou ve žhavý oblak, který pálí všechno v dosahu. Velice nepříjemný zážitek pro naše mariňáky ještě umocní skutečnost, že účast na této misi není náhodu a že v ní má prsty dost možná naše milá společnost Weyland-Yutani. 3/5

Lenka.Vílka
20.09.2018 3 z 5

Povídka to nebyla špatná. Vlastně se i dobře četla. Ale po její dočtení jsem měla radost, že je poslední. A že se s knihou už nemusím dál trápit.


Terva
17.04.2018 4 z 5

Její prst pohladil spoušť
a svět vybuchl v plamenech.

Starý Vesmírný harcovník Tim Lebbon si taky nějak spletl název knihy, nebo ho nepochopil. Sice sem přináší povedený příběh, ale o Vetřelcích nikde nic. Myslím tím TY Vetřelce, ano ty, jenž mají obrázek na hlavní straně této knihy.

Malá ochutnávka:
Tohle je základna Weyland-Yutani? Zeptala se překvapeně. To jim nikdo neprozradil. Všechno naznačovalo, že se jedná o nezávislé zařízení.......

V této povídce jsou opět nějací mimozemští tvorové, ale klasičtí Vetřelci to rozhodně nejsou. Při tom je to perfektní příběh. Proto jen tolik hvězd, kolik dávám.

Citát: Řítit se atmosférou, jakkoliv řídkou, po týdnech cestování hlubokým vesmírem byl pro člověka vždycky šok.

yaoiyuri
30.03.2018 4 z 5

Jak se mi Lebbonova (zmršená) série Bouře ve vesmíru nelíbí, tak tohle nebylo špatné. Možná protože tam „naši“ vetřelci vůbec nejsou.