Požehnaná ves

Povídka od: Dana Rusková
Z knihy: Žoldnéři fantasie: Osamělí válečníci


Marka, prastará čarodějnice a vědma, brání vesnici Domkov před zbohatlíkem, který koupil místní zámeček a chce místní vypudit, aby zde mohl postavit VIP rezort pro bohaté.

Rok vydání originálu: 2014

Komentáře (3)

Přidat komentář

Centurion.d
28.04.2018 3 z 5

Docela čtivé, zajímavé. Dobrý námět, ale možná to chtělo lepší zpracování. Hodně náznaků ohledně minulosti, ale minimum prozrazeno. Vyřízení hlavního zlosyna nicmoc, následný konec jsem nějak očekával.

Skallarix
26.04.2017 1 z 5

Začínám mít takový zvláštní pocit, že ty výherní povídky Žoldnéřů - absolutní výherci ročníku, bývají ty nejhorší (nejslabší) z celé sbírky v porovnání s ostatními. Neříkám že vždy, ale zatím tedy u čtyř sbírek z pěti tomu tak skoro bylo. Jak mě paní Rusková v předchozím ročníku uchvátila povídkou "Slova, jen slova", touto mě ponořila do lesní tůně chladné, hned nedaleko za Domkovem.

Styl vyprávění a myšlenkových pochodů staré, ostřílené vesnické čarodějnice mi vůbec coby čtenáři nesedl. Tedy, abychom si ujasnili - nemluvím o slohu Dany Ruskové, ale o stylu, který vtiskla své hlavní hrdince, oné čarodějnici, z jíž pohledu je nám příběh podán.

Hodnocení: hvězdu a půl do Požehnané vsi.


cori
29.12.2014 3 z 5

Zajímavé vykreslení čarodějných praktik, které jsou nenápadné, ale účinné.