Za oponou

Povídka od: Kateřina Vágnerová
Z knihy: Mlok 2018


Dlouhá povídka odehrávající se téměř kompletně v prostředí divadela. Civilní fantastika ze současnosti, tajemně vyznívající příběh o síle umění a manipulace.

Rok vydání originálu: 2018

Komentáře (3)

Přidat komentář

Skallarix
02.07.2020 4 z 5

Z počátku jsem měl obavy, že toto nebude rozhodně můj "šálek kávy" už jen proto, že nesladím a zde, jak se zdálo, bude cukru víc než je zdrávo. Dalo by se říci, že příběh má v sobě prvky "literatury pro ženy", která jak známo je mnohdy plná proplakaných nocí, vzdychání po tom pravém, atd. Ale to však nijak neubírá na faktu, že příběh je velmi zdařilý, čtivý a postavy jsou... inu, vykresleny velmi věrohodně. ;-)

cori
19.07.2019 3 z 5

Celkem originální povídka propojující svět výtvarného umění s divadlem. Jaké by to bylo, kdyby obrazy mohly ožít?


Aileena
09.11.2018 4 z 5

Také hodně dobré. Do páté hvězdy chybělo jen málo. Nejprve jsem myslela, že Jadwiga opravdu přijde na jiný způsob, jak se osvobodit (přiznávám, že honem nevím, jaký). Hodně by ale pomohlo i kdyby uvedený způsob zůstal, až do provedení, před čtenářem utajený. Např. jí ho mohl David pošeptat, abychom nevěděli.
A jedna drobná chybička, pokud zmizely veškeré kulisy, neměl zůstat ani smrtící balvan, ale to je maličkost. Za mne hodně silná čtyřka (4,5).