Zánik domu Usherů (komiks)

Povídka od: Richard Corben
Z knihy: Duchové mrtvých


Povídka je o vypravěči (samotném autorovi), který po obdržení dopisu od svého dávného přítele z dětství Rodericka Ushera přijíždí k němu domů, do domu, ze kterého na první pohled vyzařuje hrůza a strach a jehož močál ho obklopující ještě víc zesiluje první pochmurné dojmy onoho vypravěče. Pan Usher svého přítele pozval, neboť mu chátrá duševní zdraví. Doufal tedy, že ho nějakým způsobem rozptýlí a osvobodí od nepěkných myšlenek, které nepřetržitě mívá.

Originální název:

The Fall of the House of Usher


Rok vydání originálu: 2014

Komentáře (2)

Přidat komentář

Terva
15.12.2023 4 z 5

Myslím,
že si v té
zatracené mlze
sešel z cesty.


Dům Rodericka Ushera je tu krásně nakreslený. Je prostě strašidelný a na spadnutí. Tohle je snad nejklasičtější dílo Edgara Allana Poa. Myslím, že snad není čtenáře, který nezná alespoň jednu jeho verzi. Tak tohle je kreslený příběh Rodericka a Madeline Usherových. A je velice působivý. Avšak jeden obrovský zádrhel tu je – vždycky. Nikdy jsem se nedozvěděl, proč si vlastně Roderick Usher pozval Allana do svého domu.

Citát: Ach, můj bože! Byla živá . . . ! Snažila se dostat ven!

Lenka.Vílka
05.06.2020 5 z 5

Naprosto děsivě dokonalé. Postupné odhalování, co se skutečně děje s Madeline a jejím bratrem, může vést pouze jednou cestou. A to k zániku domu Usherů.