Železná opona

Povídka od: Anežka Melounová
Z knihy: Mlok 2015


Svatojánská noc a bujaré veselí na ostrově. Broněk se zrovna vrací domů z válečných tažení na severu a chce si užít chvíle klidu. Jenže u svátečních ohňů potkává tajemnou, krásnou cizinku která vyvolá při svém útěku ze vsi veliké pozdvižení - a tak začíná Broňkovo dobrodružství, o které ani nestál..

Rok vydání originálu: 2016

Komentáře (3)

Přidat komentář

cori
17.08.2019 3 z 5

Pohádková povídka o průniku světa víl a lesních bytostí ovládaných Pavučincem a světa lidí, kde hranici tvoří železná opona (myšleno doslovně). Putování tajemným hvozdem bylo celkem napínavé.

Arenga
01.08.2017 4 z 5

zajímavé, čtivě popsané prostředí, škoda jen trochu useknutého konce


Skallarix
16.02.2017 4 z 5

Povedená fantasy. Překvapivá i originální. Ne málo mladíků a mužů snilo a sní o tom, že na Beltaine u svatých ohňů potká tajemnou cizinku, čarodějku a pomiluje se s ní. O tom, že to může mít svá úskalí nemusíme přemýšlet nijak dlouho... A samozřejmě nejen o tom tato povídka je.
Styl podání příběhu slečny (či paní) Melounové mi velice, takříkajíc, sedl. Byl věcný, přímý a přitom stačil zahrnout spousty detailů kolem dění a hlavní linie příběhu samotného.

(Jen taková poznámka pod čarou, nic osobního, možná je to jen moje zdání, ale vypadalo to, že autorka je nějak zatěžkaná na ženské zadky... :-P )