1794: Tři růže přehled
Niklas Natt och Dag
Michael Cardell série
Rok 1794, Stockholm. Matka oplakává dceru zavražděnou o svatební noci. Jejím podezřením však nikdo nenaslouchá, a tak poprosí o pomoc jediného, který zbyl: jednorukého drába truchlícího nad smrtí přítele. V nemocnici na periferii zatím mladého aristokrata mučí myšlenky na strašlivý čin, ze kterého je obviněn. V 1794, druhém díle historické noir trilogie Niklase Natt och Daga, se čtenář opět setkává s Mickelem Cardellem, Annou Stinou Knappovou a chaotickým, prohnilým světem konce osmnáctého století. Stockholm čekají jeho nejtemnější dny – pozlátko starých časů se rozpadá a dává průchod temnotě skrývající se v městských zákoutích.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: 2021 , ArgoOriginální název:
1794, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 1794: Tři růže. Přihlašte se a napište ho.
Wau, to byla teda jízda! Druhý díl pro mě lepší než první. V prvním díle bylo hodně dlouhých hutných popisných historických pasáží, ve druhém díle nikoliv. Kniha mě bavila hned od začátku až do konce a úplně mě pohltila.
Niklas Natt och Dag umí výborě vystihnout ponurou atmosféru Stockholmu na konci 18. století. Úplně to na vás z té knihy dýchá. Navíc se tam pořád něco děje, autor vás celou dobu udržuje v napětí, nabízí různá řešení hlavní zápletky a nakonec vás nechá nevěřícně koukat s otevřenou pusou. Moc se těším na poslední díl!
První díl byl jako zjevení, ve druhém čtenář už tu bezútěšnost vlastně čeká, ale drásavá je pořád stejně. Historické reálie jsou vykresleny velmi věrohodně, všudy přítomná bída, špína, bláto a lezavá zima Stockholmu či vlhko a vedro Karibiku. A konec? Bolí...
Knižní novinky (21. týden)
23.05.2021
Knižní novinky (49. týden)
29.11.2020
Knižní novinky (42. týden)
11.10.2020
„Holt jsem ještě nikdy neslyšel o režimu, co by si přál jiný než tupý a poslušný poddaný.“
Kniha 1794: Tři růže v seznamech
18. století švédská literatura Švédsko historické detektivky konec 18. století historické rományAutorovy další knížky
2019 | 1793: Vlk a dráb |
2021 | 1794: Tři růže |
2023 | 1795: Honicí psi |
Wow! Drsná jízda pokračuje! Opět fantastická audiokniha, namluvená panem Bambasem. Ani se mi nechtělo přestat poslouchat a vystupovat z auta. Jednoznačně výborná záležitost.