Anna z Hollywoodu přehled
Alena Doláková
Holka z Moravy uteče přes půl světa za snem. Někdy je to pohádka, někdy noční můra. Velmi otevřené a trochu autobiografické vyprávění o cestě z domácího rybníka mezi žraloky do Los Angeles. Anna je herečka, feministka, Bukowski v sukních. Miluje jídlo, ale někdy ji jíst vůbec nejde, potřebuje svobodu, jenže hodná holka z Moravy by se měla hlavně dobře vdát! Místo ženicha přichází procesí toxických mužů. Je mezi nimi ten pravý? Tak určitě. Anna chce být slavná a bohatá, zatím je ale zcela chudá a anonymní. Zatím.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anna z Hollywoodu. Přihlašte se a napište ho.
Hlavní hrdinka skáče ve svém vyprávění jednak v čase, jednak místopisně. Chvíli jsme v Los Angeles, Berlíně, Londýně, Brně, Praze, Itálii a v rodné vísce a stále se řeší milenci, koukání na porno, herecké konkurzy a mindráky z postavy. Nemá to hlavu, ani patu. Milenci jsou označováni přezdívkami. Srovnává se také česká a americká mentalita a postavení žen, kdy trpně snášejí mužskou dominanci a jsou dobrovolně v pozici služek a souložnic a nechávají se mlátit (vše začíná mlácením holčiček o Velikonocích).
Knížka se mi líbila svým vzhledem, ale už bohužel ne svým obsahem. Bohužel jsem ji ani nedočetla.
Knižní novinky (46. týden)
08.11.2020
Kniha Anna z Hollywoodu v seznamech
2020 | Anna z Hollywoodu |
2021 | Fejetony do kabelky |
2022 | Fejetony do kabelky |
2023 | Fejetony do kabelky |
Nechápu, ty vole. Už vůbec nechápu, že něco píšu,a že se na to lidi koukají. Je to imbecilně divný, ale je to tak. Vaše Anna. 40 %.