Atómové návyky přehled

Atómové návyky
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514560/bmid_atomove-navyky-3fy-514560.png 4 812 812

Atómové návyky ponúkajú overený návod, ako sa každý deň zlepšiť o jedno percento bez ohľadu na svoje ciele. Popredný svetový odborník na tvorbu návykov James Clear odhaľuje praktické stratégie, ktoré vás do detailov naučia, ako si dokonale osvojiť drobné prejavy správania, ktoré vedú k pozoruhodným výsledkom. Ak vám padne zaťažko meniť návyky, problém nie je vo vás, ale v systéme, ktorý ste si vybrali. Neopakujete zlozvyky preto, že sa nechcete zmeniť, ale preto, že ste si na zmenu zvolili nesprávny systém. Nestúpate na úroveň svojich cieľov, klesáte na úroveň svojich systémov. S Atómovými návykmi získate plán, ktorý vám pomôže vystúpiť na novú úroveň. James Clear dokáže rozložiť komplikované témy na jednoduché prejavy správania, ktoré sa dajú okamžite zaviesť do každodenného života a práce. Čerpá z biológie, psychológie a neurovied, aby vytvoril zrozumiteľnú príručku o tom, ako docieliť, aby ste dobré návyky vnímali ako nevyhnutné a zlé ako nemožné. Čitateľov inšpiruje a pobaví aj pravdivými príbehmi zlatých olympijských medailistov, oceňovaných umelcov, úspešných podnikateľov, život zachraňujúcich lekárov a hviezdnych komikov, ktorí sa pomocou umenia malých návykov vyšvihli na vrchol svojej profesie. Atómové návyky zmenia spôsob, akým uvažujete o pokroku, a poskytnú vám nástroje a techniky, aby ste sa dokázali posunúť vyššie – či už ste športovec a chcete vyhrať preteky, líder, ktorý túži zoptimalizovať svoj podnik, alebo jednotlivec, ktorý by chcel skončiť s fajčením, schudnúť, zbaviť sa stresu či dosiahnuť trvalý úspech.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: ekniha , Tatran (Bratislava)

Atomic habits, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Atómové návyky. Přihlašte se a napište ho.

Artim
předevčírem 5 z 5

Skvělá kniha, která mě v mnohém inspirovala.
Jo, jasně, mohu si namlouvat, že vše, co tam bylo napsáno, je přeci více méně jasné a autor objevuje Ameriku. Fór je ale v tom a přidaná hodnota knihy též, že autor jasně strukturuje a pojmenovává principy, na jakých naše návyky fungují a dostává je tak na vědomou úroveň. Dále pak dává návod, jak s tím pracovat.
Líbilo se mi také, že na začátek každé kapitoly dal nějaký ten příklad "ze života", aby to nebylo tak suché.
Za mě kus práce, nad kterou stojí se zamyslet a zkusit podle ní jednat a časem se k ní i vrátit.
Můj problém je totiž, že u podobných knih zůstanu v rovině čtení a k těm doporučením už nějak nenajdu sílu. Tady jsem i něco zkusil, což je fajn!

Beily
16.11.2024 5 z 5

Po dlouhé době seberozvojová kniha, kterou jsem zvládla dočíst a nenudila jsem se u ní. Četla jsem postupně, většinou jen pár stran jednou za čas. V knize je spoustu zajímavých myšlenek a fajn tipů a návodů, jak se zbavit zlozvyků, nebo naopak naučit se nové zdravé návyky. Pro jedince se špatnými návyky by tato kniha měla být v povinné četbě :D Já osobně s nimi až tak velký problém nemám, takže většinu tipů jsem nemohla zkoušet v praxi. V hlavě je ale mám, takže se mi třeba jednou budou hodit :) Navíc se mi zdá, že z této knihy vychází hodně tvůrců na sociálních sítích, takže jsem většinu tipů už párkrát slyšela v nějaké Youtube videu.
Hodně zajímavé mi ale přišly pasáže o různých výzkumem, jak člověk funguje, jaké máme vzorce chování, jak se chováme v davech atd. Kniha tedy není jen pro ty, co potřebují za každou cenu změnit své návyky, ale i pro ty, které zajímají informace z oblasti psychologie.
Kniha je nenáročná na čtení a pokud si úplně nelibujete v seberozvojových knihách, doporučuji začít právě s touhle.

Andrea7
23.10.2024 2 z 5

Kniha, kde už podľa názvu je jasné o čom to bude. Nič tam nie je také, čo by prekvapilo, a človek by si povedal WOW. Skôr tam autor z viacerých uhlov rozoberá, prečo je dobré mať pozitívne malé návyky a nepodceniť to.

Ako k inšpirácií dobré, ale keď si k tomu človek sadne v knihovni a rýchle prelistuje a prečte v bodoch, tak to úplne stačí.

jednoznačne to nie je kniha, ku ktorej by sa človek vracal.

10 nejprodávanějších knih z naučné literatury v roce 2023

02.02.2024

10 nejprodávanějších knih (naučná literatura, 1. týden)

12.01.2023

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)

04.09.2022

Kniha Atómové návyky v seznamech