Čistá duša přehled
Čistá Duša
čistá duša je pseudonym, ktorý sa vďaka slovným hračkám stal fenoménom slovenského internetu. Kniha čistá duša je výber z tvorby, ktorá bola zverejňovaná na sociálnych sieťach facebook a instagram, doplnená o doposiaľ nezverejnené texty. Texty sú výplodom bohatej fantázie a nenaplnených túžob, väčšina z nich je intímnych a absolútne osobných. Slovné hračky často minimalistickým spôsobom opisujú každodenný život. Opakujúcimi sa témami sú medziľudské vzťahy, láska či frustrácia politickou a spoločenskou situáciou.... celý text
Literatura slovenská Poezie
Vydáno: 2017 , Slovart (SK)Originální název:
Čistá duša, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čistá duša. Přihlašte se a napište ho.
Sledovala jsem její tvorbou dlouhou dobu na sítích, takže koupě knihy byla samozřejmost. Zbožňuju jí
Na tuhle knihu snad ani nejde napsat nic negativního. V knize listuji pořád dokola, a pokaždé najdu něco, v čem se vidím. Je až neuvěřitelné, že takhle malá knížka, udělá takovou radost.
Kniha Čistá duša v seznamech
Vůbec bych se nebál přirovnat autorčin talent snoubit hravost a hloubku slov, ke géniu Oscar Wildea, který dokázal kouzlit se slovy a myšlenkami podobným způsobem. Vlastně si myslím, že ho Čistá Duša předčila ve formě, hravosti, jednoduchosti i vytříbenosti. Kdyby žili ve stejné době, tak věřím, že by vzájemně toužili po setkání :)
Když potřebuji rychle osvěžit na duši, vím že na mě v knihovničce čeká tento krásný kousek.