Doteky zabitých přehled

Doteky zabitých
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543207/bmid_doteky-zabitych.jpg 4 40 40

Vraždy v kruhu série

< 3. díl

Když se major Holina, známý ze série Vraždy v kruhu, ujímá případu mrtvé mladé ženy v pražském Rudolfinu, ví s jistotou jen jediné: půvabná klarinetistka svůj part už nikdy nedohraje. Nezůstane jedinou obětí, vyšetřovatelé si kladou otázku, co zabité spojuje. Příchuť pikantnosti dodává příběhu prostředí, v němž se odehrává – Rudolfinum, hráči České filharmonie, koncerty, Pražské jaro... To vyvolává příjemné napětí mezi kultivovaností a obhroublostí spojenou se smrtí. Skvělá znalost prostředí, čtivý jazyk a šťavnaté dialogy okořeněné muzikantskou hantýrkou potěší znalce klasické hudby i milovníky detektivek.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Doteky zabitých. Přihlašte se a napište ho.

eDex
10.08.2024 4 z 5

Po delší době se mi dostala do rukou detektivka české autorky a ač už jsem skeptická - jak k bombastickým anotacím, tak k hodnocením ne zcela odpovídajícím realitě - musím říct, že tato detektivka se mi líbila. Neotřelý příběh a prostředí, zamotaná zápletka, z rozpačitého začátku se to přes tři mrtvoly v polovině docela rozjelo a napínavá druhá půlka skončila velmi solidním závěrem s rozuzlením. Další detektivky autorky si v budoucnu ráda přečtu.

Sova15
04.08.2024 5 z 5

Jedna z nejlepších detektivek, co jsem četla. Krásně jsem si představovala Holinu jako pana Trojana, i některé ostatní postavy měly v mé čtecí fantazii reálnou podobu herců.
Paní Procházková umí psát pro děti i pro velké. Určitě po nějaké její knize ještě sáhnu.

Palus
27.07.2024 5 z 5

Poutavá česká detektivka, pořád vidím pana Trojana jako Holinu, příjemná změna od těch "mých" historických...

Kniha Doteky zabitých v seznamech