Hostina krkavců přehled

Hostina krkavců
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538253/bmid_hostina-krkavcu-663fb773c12a5.jpg 4 42 42

Hákonova sága série

Hákon Haraldsson se vrací v dalším strhujícím historickém dobrodružství z Norské říše doby Vikingů. Píše se rok 935 našeho letopočtu a Hákon právě porazil v bitvě o Vysoký stolec králů svého nelítostného bratra Erika zvaného Krvavá sekera. Nyní však musí bojovat, aby si trůn udržel. Z jihu ohrožují zemi Dánové, vnitřní nepřátelé na východě Opplandu kují vlastní plány, jak se s pomocí Sveů zmocnit norského trůnu. Hákonovi nepomáhá, že je oddán svému snu obrátit norský lid na křesťanskou víru - snu, který jeho krajané nesdílejí, naopak se mu vzpírají i za cenu násilí. Když nepřátelé vtrhnou do země a říše se začne hroutit, musí Hákon a jeho skupina válečníků jednat rychle.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: ekniha , Fobos

Raven's Feast, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hostina krkavců. Přihlašte se a napište ho.

Kuffenbach
17.11.2024 4 z 5

Zajímavá doba, plná zajímavých, sympatických charakterů:). Nečetlo se to špatně, mělo to i atmosféru. Čtyři kříže.

Boby17
12.11.2024 5 z 5

Mladý král Hákon to nemá jednoduché - vnucený sňatek, odpor místních proti křesťanství, nedůvěra k jeho rozhodnutím a nájezdy dánských plenitelů. S tím vším se musel vypořádat. Knížka je čtivá a příběh je o to zajímavější, že má reálný historický základ. Literární kvalita se vůči prvnímu dílu ještě navýšila, takže moje hodnocení je za pět celých.

mirek93
30.10.2024 4 z 5

Za mě celkem povedené pokračování o pro mě méně známé historické postavě. Dá se dále jedině doporučit.

Uteč, dokud můžeš, a další knižní novinky (4. týden)

22.01.2023

Jejich činy se právě tohoto večera vtělí do příběhů, které ponese řeka času vstříc příštím věkům.

Kniha Hostina krkavců v seznamech