Leonie přehled
Elizabeth Adler
Život Léonie Bahriovej v nejednom smere pripomína osud Popolušky. Aj Léonie osirela a rozhodla sa, že opustí chudobný francúzsky vidiek. S košíkom jabĺk a dvoma soškami - jediným dedičstvom po svojom otcovi Egypťanovi - nasadne na vlak a vyberie sa do Paríža. Vo vzrušujúcom stredisku svetovej módy začína ako pomocná predavačka v obchode s textilom. Jej okolie veľmi rýchlo zistí, že napriek jednoduchým šatám sa v nej skrýva exotická kráska, ktorej nechýba hrdosť, odvaha a nevinná zvodnosť. A práve tá z nej spraví predmet mužských túžob, keď od regálov s luxusnou bielizňou prechádza na nové pôsobisko, na javisko kabaretu, kde ju čaká nielen oslňujúca kariéra, ale aj – akože inak – prvá láska. Hoci Léonie vďaka svojmu zjavu a talentu rýchlo prenikne do vyšších spoločenských kruhov, nemá šťastie na mužov. Prvý jej pripraví trpké sklamanie, druhý dá prednosť inej múze a tretí, ktorý jej venuje jedinú čarovnú noc a zároveň ju urobí matkou rozkošného dievčatka, tragicky zahynie. Iba jeden muž je ustavične zmietaný túžbou po Léonie od prvej chvíle, ako ju uvidel. Neľútostný vojvoda de Courmont, prezývaný monsieur, k nej však necíti to, čo očakávala. Jeho slepá láska sa čoskoro zvrhne na posadnutosť a napokon na šialenstvo a vraždenie. Vydesená Léonie uniká pred človekom, od ktorého si spočiatku toľko sľubovala a musí sa vzdať aj svojej milovanej dcéry Amélie, len aby ju uchránila pred pomstou posadnutého vojvodu.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 1997 , RemediumOriginální název:
Léonie, 1985
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Leonie. Přihlašte se a napište ho.
Opravdu typické pro červenou knihovnu. Jak chudá, ale krásná divka, ke štěstí přišla. Byla jsem trochu zklamaná, ale přesto knihu dočetla. Nenadchla, ale prostě jednou se to dá.
Kniha Leonie v seznamech
2001 | Vysoká hra |
2006 | Tenká čára života |
2009 | Hořká vůně lásky |
1998 | Lilly |
1997 | Leonie |
Četla jsem již před delší dobou a vzhledem k tomu, že se mi děj do detailů nevybavuje, evidentně to není čtení, které by čtenáře zasáhlo do morku kostí.