Smrt z osudí přehled
Ross Macdonald
Lew Archer série
Detektivka amerického autora odhaluje skryté drama ve společensky vlivné a bohaté rodině pennsylvánského senátora. Soukromého detektiva požádá mladý muž o pomoc, protože rodina ho viní ze smrti jeho otce. Detektivův zásah do rodinných záležitostí ústí do několika vražd, jejichž pachatel nemůže unést svou vlastní chamtivost, ale ani atmosféru nenávisti v rodině. Zdařile konstruovaná, logicky podložená zápletka, dobrá charakteristika postav. (www.mlp.cz)... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1997 , TamtamOriginální název:
The Doomsters, 1958
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt z osudí. Přihlašte se a napište ho.
Dobrá detektivka, která se dobře četla. Celá konstrukce knihy byla ještě vylepšená (jak je u autora zvykem) popisem a charakteristikou jednotlivých osob. A závěr byl také hodně nečekaný a tak si myslím, že je to celkem povedená kniha.
Odběhla jsem od čtení historie, potřebovala jsem oddech. Detektivku mi doporučil manžel, který je velkým příznivcem Ross Macdonalda. Nelitovala jsem. Velmi čtivé, překvapující závěr.
Kniha Smrt z osudí v seznamech
1980 | Šípková Růženka |
1983 | Třikrát soukromý detektiv Lew Archer |
1975 | 3x Lew Archer |
1971 | Bíle pruhovaný pohřební vůz |
1972 | Honba za Phoebe |
Chuťovka na jedno příjemně strávené odpoledne, autorovy detektivní příběhy prostě můžu v jakémkoliv množství a nedokáže mě otrávit.