Troufalé rozhodnutí přehled

Troufalé rozhodnutí
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532740/bmid_troufale-rozhodnuti-65d9fd6784158.jpg 4 23 23

Další z oblíbených a poutavých romantických příběhů ze skotské Vysočiny je inspirován historií jednoho z předních skotských klanů a přináší vhled do dávné historie klanového společenství. Skotská Vysočina 1334. V čele klanu McKennů stojí rod divokých, ale spravedlivých bojovníků, nadosmrti oddaných jeden druhému. Je ovšem třeba, aby klan měl následovníka, a tak si ovdovělý nejstarší syn musí najít nevěstu. Malcolma vůbec nenapadne, že by se jí mohla stát lady Joan, již sice zná od dětství, ale považuje ji za zhýčkanou a sobeckou princezničku. Neví, že ji manželství s krutým mužem zcela změnilo a že dnes musí spoléhat jen na svou krásu, bystrý úsudek a odvahu, které mohou ji i jejího malého synka chránit před zmatky v okolním světě i ve vlastní rodině. Když Joan učiní Malcolmovi překvapivou nabídku, aby ho chránila před falešným obviněním, poznává, že kromě nebývalé krásy, jež ho už dříve fascinovala, má v sobě Joan také kuráž a nebývalou sílu ducha. Získává v ní tedy manželku, která bude stát při něm, ale neví, zda se mu podaří získat si i její důvěru a lásku.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag
Originální název:

No Other Highlander, 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Troufalé rozhodnutí. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

alnahu
17.07.2024 5 z 5

Opět jsem se vydala s touto knihou na Skotskou Vysočinu roku 1334 ,kde mezi sebou vedou boje o území,ale i nevěsty místní klany.I sir Malcom McKena,hledá k sobě vhodnou nevěstu,aby zajistil klan následovníkem.Je mu nabízená lady Joan,tu zná Malcom sice od dětství, ale do ženění se mu sní nechce.Joan ho ale překvapí,když se ho zastane před falešným obviněním a on v ní nakonec objeví dokonalou manželku-nejen krásnou, ale i moudrou.Za mě nádherný historický příběh v kterém nic nechybí .Knihu vřele doporučuji všem,kdo rád čte tento žánr.

biki
11.03.2024 4 z 5

Autorku jsem zaregistrovala už před časem, ale až dosud mě žádná z předchozích knih nepřilákala. Teď zjišťuji, že to byla škoda. Děj knihy je na tento žánr dost zajímavý, s několika neobvyklými prvky, ale také s pár motivy, které mi připomněly něco ze skotských příběhů J. Garwood či H. Howell, ne že by je ale kopíroval. Zkrátka, s knihou jsem strávila příjemné chvíle a rozhodně si zkusím sehnat některou starší.


Související novinky (1)

Závod s časem, Trnová královna a další knižní novinky (9. týden)

25.02.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Troufalé rozhodnutí v seznamech

v Přečtených26x
v Doporučených2x
v Knihotéce51x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech2x