Moje cesta do fantazie přehled
Lenka Poláčková
Jedno kouzelné léto změní všechno. Vítězná kniha 5. ročníku soutěže Hvězda inkoustu. Květa miluje anime. A ze všeho nejvíc filmy japonského tvůrce Hajao Mijazakiho. Když se musí s mámou a sestřičkou Klárkou přestěhovat z Brna do zapadlé beskydské vesničky, vymyslí hru. Dívky předstírají, že jsou ve filmu Můj soused Totoro a hledají lesní strašidlo. Jenže skutečný svět se tomu animovanému podobá pramálo. Zatímco Klára se v novém domě zabydlí snadno, Květu sužuje samota. Naštěstí i malé sestry můžou mít velké tajné plány…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moje cesta do fantazie. Přihlašte se a napište ho.
Já sama mám moc ráda filmy od studia Ghibli a to že se kniha odehrává v Česku mě taky nadchlo. Tuhle knihu je škoda minout, má fajn atmosféru, supr děj a postavy si oblíbíte. Čtení jsem si užila a rozhodně ji ještě znovu otevřu :D
Rivalové, Jen čas ukáže a dalších 70 knižních tipů (15. týden)
10.04.2022
Kniha Moje cesta do fantazie v seznamech
Beskydy vesnice stěhování sestry anime (Japonsko) pro dospívající mládež (young adult) české rományAutorovy další knížky
2023 | Věk přízraků |
2022 | Moje cesta do fantazie |
2023 | Co zpívá Sojka |
2024 | Hodina hromu |
2023 | 4 povídky |
Nemyslela jsem si, že bych někdy mohla narazit na knihu, ve které se tolik poznám. Byť je knížečka útlá a obálkou připomíná spíše mangu, tak uvnitř se nachází hořkosladký příběh. Během čtení jsem zažila okamžiky, kdy mi bylo až úzko a měla jsem chuť hlavní hrdinky - sestry - obejmout.
Určitě doporučuji knihu zařadit do školních knihovniček. Žákům od 9. třídy a výše může nabídnout úlevu, pochopení, prozření, že nejsou jediní, komu rozhodnutí rodičů komplikuje život.
Mimochodem... je super, že se příběh odehrává v oblasti, ve které žiji. Za to dávám malé plusko.