Na dosah hvězd přehled

Na dosah hvězd
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/549186/bmid_na-dosah-hvezd.webp 4 19 19

Emerald Bay série

1. díl

Poté, co Ivy nachytá svého přítele Leona při podvádění, naplánuje si jednu věc: už nikdy si nepustit do života chlapa. Po několika měsících smutku si najde na internetu levný, a přesto hezký podnájem, sbalí si kufry, nechá za sebou život v Německu a konečně si splní dávný sen odcestovat do Austrálie. Tam chce začít nový život a těší na svoji spolubydlící Taylor. Přímořské městečko Emerald Bay jí okamžitě učaruje. Tady chce vypomáhat na farmě a vzít nový život do vlastních rukou. Vůbec ovšem nepočítá s tím, že Taylor není dívka, nýbrž zatraceně dobře vypadající australský mladík. To on renovuje domek u moře, kam se Ivy nastěhovala. Vše je najednou jinak, než si představovala, a Ivin se život se jako mávnutím křídel mění. Nachází krok za krokem své místo a uplatnění do budoucna, a jak postupně poznává svého spolubydlícího, jeho přátele a rodinu, pomalu se jí vkrádá do srdce.... celý text

Literatura světová Pro ženy Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Red

The Stars We Reach, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na dosah hvězd. Přihlašte se a napište ho.

JessieEx
předevčírem 4 z 5

Když jsem začala číst, bála jsem se, že mi bude vadit, že je Ivy až příliš mladičká... Přece jen knihy s 18letou hrdinkou beru spíš jako YA, které už moc nevyhledávám.
Ale podařilo se mi to při čtení úplně vypustit z mysli a vůbec mi to nevadilo. Stejně tak i prvotní pocit, že Taylor musí být úchylák, když si k sobě do domu sehnal jako spolubydlící mladou dívku
Taylor byl totiž hrozně fajn, líbilo se mi, že byl hodně citlivý, a jak prožíval vztah s nemocným otcem.
Ivy byla taky v pohodě postava, vlastně mi tam nikdo nevadil. Nejvíce mi sedl asi Nathan a tak trochu jsem ho shipovala s Faye - vzhledem k tomu, že je tahle kniha prvním dílem série Emerald Bay, tak nějak doufám, že by druhý díl mohl být právě o nich
I když to tak zpočátku nevypadalo a nevěděla jsem, jak mi knížka sedne, nakonec jsem se dočkala úplně všeho: skvělé chemie mezi hlavními hrdiny, ale také koaly, australského bbq a pikniků na pláži (chci ) a snahy o záchranu troskotající farmy.
Já jsem moc spokojená a doporučuji

Anet_jan_book
04.03.2025 4 z 5

Miluju romantické knihy a to obzvlášť od německých autorek. Nemohla mě proto minout tahle novinka Na dosah hvězd, která je 1.díl z trilogie Emerald Bay.

Je to romantická oddechovka z malého, přímořského městečka Emerald Bay v Austrálii. Mladá hrdinka Ivy pochází z Německa. Pořád se přizpůsobovala svému příteli a na sebe se vůbec neohlížela až do té doby, než svého přítele nachytala při nevěře. Byl to velmi bolestivý rozchod u kterého jí došlo, jak moc na sebe nehleděla a zatvrdila se, že už nikdy do svého života nepustí muže. Rozhodne se odcestovat do Austrálie a začít tam nový život. Zařídila si spolubydlící v nádherném domku kousek od moře. Měla bydlet se spolubydlící Taylor, ze kterého se ale nakonec vyklubal jako spolubydlící muž.

Byl to krásný, jednoduchý, oddechový příběh plný hledání sama sebe, určení priorit, nádherného prostředí, nalezení nových přátel, podání pomocné ruky, přiznání si reality, která není někdy jednoduchá a nakonec i lásky.

Romantická linka tu je velmi pěkná. Dost jsem se nasmála ale měla jsem chvílemi i slzy v očích.

Určitě si to přečtěte, pokud máte rádi stejně jako já německé autorky, které tyto příběhy umí krásně vykreslit. Mě se to moc líbilo a doporučuji jako oddechové čtení po náročném dni.

monika0181
03.03.2025 4.5 z 5

Krásná kniha pro mladé čtenáře.
Oceňuji, že není jednoduchá. Řeší i zásadní věci dospívání, života. Nevěra, rozchod, odchod od rodiče do jiné země, vážná nemoc rodiče, ztráta blízké osoby, podnikatelský téměř krach.
Ivy i Taylor prochází dozráváním, učí se řešit situace, které život přináší.
Nadstavba příběhu je obrovská. Jako kniha o dopívání dokonalá.
Psáno s pokorou a porozuměním a poučením.

Na dosah hvězd, Dvojí tvář a další knižní novinky (8. týden)

16.02.2025

Kniha Na dosah hvězd v seznamech

v Mé knihovně69x

Autorovy knížky